Mainos

iPhone-odotus palkitaan keskiyöllä

Amerikkalaisyhtiö Applen uusi markkinavaltaus iPhone-matkapuhelin tulee myyntiin Suomessa keskiyöllä.

Sonera aloittaa odotetun iPhone 3G:n myynnin kello 00.01 lanseeraustapahtumassa Lasipalatsin aukiolla Helsingissä. Puhelimesta on tehty runsaasti ennakkotilauksia.

Useat muut liikkeet aloittavat myynnin huomisaamuna normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

- Applen iPhone 3G:n kysyntä on ollut todella suurta. Yli 10 000 kiinnostunutta asiakasta on ennakkorekisteröitynyt, ja viimeisen viikon aikana näillä asiakkailla on ollut mahdollisuus varmistaa, että he saavat ensimmäisten joukossa Suomessa käyttöönsä tämän vallankumouksellisen laitteen, sanoo Soneran mobiilipalvelujen kaupallinen johtaja Pasi Mehtonen.

Harva tuote matkapuhelinalalla on aiheuttanut niin paljon kuhinaa kuin iPhone. Apple on onnistunut luomaan puhelimensa ympärille huomattavaa julkisuutta.

Yhdysvalloissa puhelimen ensimmäinen malli tuli myyntiin puolitoista vuotta sitten. Se nosti yhtiön osakekurssia rysäyksellä.

iPhone saapui Eurooppaan loppuvuodesta 2007. Aluksi iPhonea myytiin vain Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa.

Iso-Britanniassa kansan kiinnostus iPhonea kohtaan kävi erittäin selväksi matkapuhelinoperaattori O2:n avattua omat iPhone 3G -puhelimen ennakkotilaussivunsa. Ennakkotilattavaksi varatut laitteet loppuivat alta aikayksikön, ja sivusto jumiutui lähes välittömästi.

Soneralla vastaavia ongelmia ei ole ollut.

iPhone on Applen älypuhelin iPod-musiikkisoittimen mediaominaisuuksilla. iPhone kilpailee muiden valmistajien kanssa kalliiden multimediapuhelinten markkinoilla.

Applen toimitusjohtaja arvioi iPhonea myytävän 10 miljoonaa kappaletta tämän vuoden loppuun mennessä.

Uudet 3G-puhelimet tulevat myyntiin samaan aikaan Suomen kanssa myös Ruotsissa,Tanskassa ja Norjassa.

Tavoite pudottaa Nokia ykköspaikalta

Matkapuhelinmarkkinoita hallitseva suomalainen Nokia ei pidä Applea uhkana menestykselleen. Nokian mukaan kilpailun kiristyminen auttaa osapuolia pelkästään parantamaan omia suorituksiaan.

Applen pääjohtajan puheista on sen sijaan käynyt ilmi, että yhtiö haluaa pudottaa Nokian älypuhelinten valmistajien ykköspaikalta.

Syy siihen, että iPhonen lanseeraus nousee otsikoihin jatkuvasti, saattaakin löytyä Applen ilmiömäisestä kyvystä vedota käyttäjiensä tunteisiin.

Applen asiakkaat ovat erittäin merkkiuskollisia. Markkinointistrategiassa parhaimpina viestinviejinä ovatkin toimineet itse käyttäjät.

iPhonea myydään vain kytkykaupalla

Sonera aloittaa iPhoneen räätälöityjen liittymäpakettien myynnin Sonera Piste- ja Veikon Kone -myymälöissä.

Asiakas voi valita itselleen parhaan kolmesta liittymäpaketista, jotka sisältävät kiinteän määrän puhetta, tekstiviestejä ja dataa sekä HomeRun-tunnukset.

iPhoneen voi hankkia myös Minun Sonera -liittymän, jolloin puhelin maksetaan kerralla. Kaikki iPhone-liittymäsopimukset tehdään 24 kuukaudeksi.

Soneran lisäksi iPhonea haluaisi myydä myös Elisa. Verkkokauppa.com tutkii mahdollisuutta hankkia Suomeen puhelimia Italiasta ilman liittymien kytkykauppaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.