Intuitio varoittaa suomalaisia vaarallisista tilanteista ja petollisista miehistä

Helmi peräsi lukijoiltaan, miten intuitio on auttanut heitä. Suurin osa vastaajista kertoi sisäisen äänen pelastaneen heidät tukalista ja jopa hengenvaarallisista tilanteista.

Helmi otti tehtäväkseen selvittää, miten intuitio on auttanut suomalaisia. Suurin osa vastaajista, 35 prosenttia, kertoi intuition varoittaneen heitä vaarasta. Intuitio on ollut myös pelastanut hukkumasta parisuhteen suohon: 22 prosenttia paljasti intuition pelastaneen heidät joko aloittamasta ja jämähtämästä huonoon parisuhteeseen. 15 prosenttia kertoi käyttävänsä intuitiotaan muiden auttamiseen.

Intuition koettiin auttaneen heitä niin monta kertaa, etteivät suomalaiset enää epäilleet luottaa omaan sisäiseen ääneensä.

Sisäinen (nais)ääni

Intuitio oli varoittanut monia suomalaisia vaaroista etenkin liikenteessä. On sanottukin, että naisen vaisto olisi lähes pettämätön: vahvin niistä lieneekin äidinvaisto.

– Minua intuitioni on pelastanut useammasta vaarasta. Kaikista näistä kerroista pidän tärkeimpänä sitä, kun kuuntelin vaistoani ja pelastin syntymättömän lapseni. Lapseni olisi kuollut ennen syntymäänsä, jos en olisi ymmärtänyt, että lapsi ei voi hyvin. Lääkäri väitti vastaan ja sanoi, ettei äiti voi tietää miten lapsi vatsassa jaksaa. Mutta tunne oli niin suuri, aivan kuin lapseni olisi viestittänyt minulle hätäänsä. Onneksi uskoin vaistooni ja pakotin lääkäriä uskomaan. Raivosin, itkin ja vakuutin. Yksi tutkimus paljasti, että kiireellinen keisarinleikkaus voi vain pelastaa lapseni. Ehdittiin nippanappa. Hetkeä myöhemmin olisi lapseni ollut jo kuollut.

– Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun yöllä ajaessa autolla olen saanut kuulla varoituksen 'takapenkiltä': "....hiljennä, hirvi tiellä." Ja kuinka ollakaan, on myös ollut hirvi, kettu taikka peura tiellä hyvin pian edessäni. Kiitän Enkeleitäni tästä.

– Monesti on käynyt niin että liikenteessä yksin ollessa olen kuullut naisäänen sanovan "Varo" ja siitä ei ole pitkään mennyt kun on tullut läheltä piti -tilanne. Kerran vältyin nokkakolarilta, kun taas se naisääni sanoi "Varo" ja sitten älysin kun valtatiellä joku ajoi minua vastaan minun kaistalla, ei auttanut muu kuin ajaa penkalle, onneksi oli talvi ja pehmeä penkka. Luotan siihen ääneen ja kuuntelen aina sitä ääntä, olipa tilanne mikä tahansa. Niin monesti on pelastanut minun hengen ja varottanut pahasta että kyllä sitä mielellään kuuntelee.

– Kerran luotin erääseen ihmiseen, vaikka intuitiosydän sanoi muuta... Huonosti kävi ja rakkaus vei järjen... mutta toisaalta kyllä kokemus opetti kuuntelemaan intuitiota, vaikka onhan se vaikeaa tasapainoilla ns. järjen ja syvemmän viisaudenintuition välillä.

– Intuitio on jotain, mihin luotan sokeasti – ja syystä. Näen paljon enneunia, ja niitten myötä tulevat intuitiot myöhemmin arjessa ja juhlassa varoittavat, yllättävät, johdattavat ja varmistuttavat joitakin enneunien sanomia. Kahdesta kolarista, vakavasta, olen tiennyt jo aiemmin, surutyötä kuukausia tehneenä kuolema ei yllättänyt.

Petollinen mies

Intuitiota on myös sanottu kuudenneksi aistiksi, sisäiseksi vaistoksi ja hyväksi ihmistuntemukseksi. 22 prosenttia lukijoista kertoi osanneensa aavistaa ympärillään petolliset miehet ja suhteet.

– Tarjolla olisi ollut 12 vuotta vanhempi "maailmanmies" – toisin sanoen elähtänyt naistenmies. Vaikka olinkin kokematon silloin alta kaksikymppisenä, ja olin ihastunut siihen komeaan mieheen, vaistosin ettei kannata alkaa hänen kanssaan lähempiin suhteisiin kuin naapurisuhteeseen. Oikeassa olin! Kun miehelle selvisi, ettei hän saa minusta minkäänlaista seuraa – varsinkaan seksiseuraa – hän keskittyi pilaamaan maineeni kylällä. Minulle hän esitti surullista ja väärinymmärrettyä miespoloa jota naiset olivat aina pettäneet. Ei mennyt läpi. Minulla on aina ollut erinomainen renttututka. Aviomieheni tavattuani vaistosin miltei heti että hän on uskollinen yhden naisen mies vaikka onkin komea... eikä ole tarvinnut pettyä monessa muussakaan asiassa!

– Näin on käynyt useammankin kerran. Olen oppinut, että jos ensivaikutelma on kehno, myös "loppuvaikutelma" on sitä, vaikka välissä tuntuisi kuinka hyvältä tahansa. Valitettavasti en parikymppisenä luottanut intuitiooni yhtä lujasti, vaan olen joutunut opettelemaan intuitioon luottamista kantapään kautta – kuten varmasti moni muukin.

– Intuitioni todella pelasti kerran paikallaan pyörivästä tilanteesta joka tuntui lähes utopialta. Se toinen puhui paljon hyvin kaunista, ne teot puuttui..

Oikea tie löytyy intuition avulla

Lukijoista 16 prosenttia kertoi intuition auttaneen heitä jollain muulla tavalla: intuitio oli auttanut ratkaisemaan pulmia, varautumaan parisuhteen kariutumiseen, valmistautumaan tulevaan, ja jopa asiakastyössä siihen, miten suhtautua ja käsitellä ihmistä.

– Intuitio auttaa parhaillaan. Jotain on tapahtumassa lähiaikoina. Jotain merkittävääkin, koska nyt jo on tapahtunut muutoksia. Silti en kiirehdi enkä stressaa. Annan asian mennä omalla painollaan.

– Kun aviomieheni kuoli, edellisenä iltana minulle tuli kummallinen tunne tutkia ja painaa mieleen kaikki asiat hänen kehossaan, luomet, arvet, hymykuopat jne. Mies kuoli seuraavana päivänä liikenneonnettomuudessa.


Intuitio oli myös ohjannut monia oikealle uralle.

– Löysin työpaikkailmoituksen, jonka nähtyäni tiesin, että minun pitää hakea sitä paikkaa vaikka silloin en edes tuntenut kyseistä toimialaa. Hain paikkaa, sain sen ja kohta olen ollut yrityksessä neljä vuotta.

– Intuitio auttoi minua löytämään itselleni sopivan alan, jokin vain veti minua nykyiseen työhöni ja en ole päätöstäni katunut.

– Intuitio kertoo totuuden, jos vain älyän kuunnella. Oikean tienhaaran, oikean työpaikan, oikean ratkaisun.


Intuitiota on sanottu sydämen kompassiksi, eikä syyytä. Lukijat kertoivat myös intuition auttaneen heitä löytämään perille – oikean ihmisen tykö.

– Lähdin taannoin intuitioni perässä maailman toiselle puolelle, todella ilman mitään järkevää syytä. Tapasin siellä nykyisen mieheni, johon olin ihastunut ensisilmäyksellä pari vuotta takaperin, mutta jonka en uskonut voivan kiinnostua minusta hyvän päivän tuttavuutta enempää. Tällä matkallani kävi kuitenkin ilmi, että tunteet olivat olleet molemminpuoliset alusta alkaen. Vuoden seurustelun jälkeen muutimme yhteen ja nyt on esikoinen matkalla maailmaan.

– Todella useita kertoja olen intuition pohjalta löytänyt oikean tien, kun olen ollut vieraassa kaupungissa tai eksyksissä.

Onko intuitiota olemassa?

Joskus sisäinen ääni voi myös johtaa harhaan: lukijoista 12 prosenttia kertoi sisäisen äänen joskus vieneen väärille teille – osa kertoi itse sortuneensa siihen, etteivät olleet ensimmäisiä varoitusääniä kuunnelleet.

– Hän oli se Suuri Rakkauteni, mutta intuitioni johti minut harhaan. Ei ehkä ollutkaan mikään herkkä tyyppi, oli tuhota minut. Intuitioni tosin varoitti minua, mutta en kuunnellut sitä.

Mutta onko intuitiota olemassa, vai onko kyse vain järjen äänestä? Onko kuudes aisti vain huuhaata?

– Intuitioni on johtanut minua harhaan koska ei sellaista ole kuin intuitio. Jotkut saattavat nähdä unia tulevista tapahtumista ja kun jotain asiaa oikein toivoo ja odottaa, niin siitä todella voi nähdä unta. Tietyissä tilanteissa on ollut itsesuojeluvaistoa ja on osannut varoa vaaraa, kuten kännyköihin höpöttäviä autokuskeja, jotka eivät huomaa tärkeältä puhelultaan mitä ympärillä tapahtuu. Osaan myös niin sanotusti haistaa miellyttävät ja epämiellyttävät ihmiset toisistaan. Eläinrakkaat ihmiset erotan myöskin muista, ovat paljon mukavampia tulla toimeen kuin ihmiset jotka eivät pidä eläimistä. Mutta ei näissä asioissa tarvita kuudetta aistia, riittää kun käyttää päätään ja niitä aisteja jotka oikeasti ovat.


Oletko kiinnostunut yliluonnollisesta, paranormaaleista ilmiöistä tai ihmisen kuudennesta aistista?Tule Helmen Facebook-faniksi!


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat; Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat