Intialaisnainen kiihottui tahtomattaan: Syynä yleinen sairaus

Rabies voi aiheuttaa yllättäviä oireita. Intialaisnainen joutui suoranaisen hyperseksuaalisuuden valtaan, Daily Mail kertoo.

Intialaisnainen meni lääkärin vastaanotolle, sillä hän kärsi oudoista oireista: hän kiihottui seksuaalisesti tahtomattaan. Oireille löytyi yllättävä syy. Koiranpentu oli purrut häntä pari kuukautta aiemmin ja nainen oli saanut rabiestartunnan.

Hyperseksuaalisuudesta kärsivä intialaisnainen ei hakeutunut hoitoon koiranpureman jälkeen, sillä puremakohta oli pieni ja koira oli vasta pentu. Nainen kuoli muutama päivä lääkäriin hakeutumiseen jälkeen. Aikainen hoito olisi voinut säästää hänen henkensä.

Hakeudu hoitoon ajoissa

Länsimaissa unohtuu usein, että rabies aiheuttaa lukuisia kuolemia ympäri maailmaa. Rabiestartuntoja todetaan yhä paljon esimerkiksi Aasiassa ja Afrikassa. Vuosittain 55 000 - 70 000 ihmistä kuolee rabiekseen. Useimmat kuolemantapaukset tapahtuvat alueilla, joissa rokotukset ovat puutteellisia. Useimmiten ihmisen rabieksen aiheuttaa koira.

Tyypillisin rabieksen oire on, että jokainen yritys juoda nestettä saa potilaan nielussa aikaan kivuliaan kouristuksen. Aivoissa oleva tulehdus voi aiheuttaa myös hyperseksuaalisuutta.

– Jos rabiestartunnan saanut eläin on nuollut, raapinut tai purrut sinua, tulisi hakeutua hoitoon 24 tunnin sisällä, rabiesasiantuntija Peter Costa kertoo.

– Jos sinua purraan, pese puremakohtaa vedellä ja saippualla kymmenen minuuttia ja hakeudu hoitoon, Costa sanoo.

Rabiekselle altistunutta potilasta hoidetaan antibiooteilla. Tämän lisäksi potilas saa neljää eri rokotetta kahden viikon aikana.

Tärkeää on myös rokottaa lemmikkieläimet.

– Rabies on aivan ulko-ovesi ulkopuolella, Costa muistuttaa.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja