Mainos

Intia ja sissit jatkavat taisteluja Kashmirissa

Intian pääministeri sanoi tänään, että sotilasoperaatio Kashmirissa tulee jatkumaan, kunnes tunkeutujat on karkotettu maakuntaa jakavan tulitaukolinjan toiselle puolle. Toisaalta tämä tavoite voidaan saavuttaa myös diplomatian keinoin.

-Sotilasoperaatiomme tulee jatkumaan, kunnes viimeisetkin tunkeutujat on karkotettu. Toisaalta samaan aikaan olemme valmiit antamaan myös diplomatialle mahdollisuuden päämäärämme saavuttamiseen, pääministeri Atal Behari Vajpayee sanoi.
-Päämäärämme on kuitenkin selvä: jokaisen tunkeutujan ehdoton ja täydellinen vetäytyminen tulitaukolinjan taakse, pääministeri jatkoi.

Vajpayee sanoi myös, että Intia on selvillä Washingtonissa viime sunnuntaina tehdystä sopimuksesta, jonka mukaan Pakistan on suostunut sissien vetäytymiseen kiistellyltä alueelta.
-Me aiomme seurata tilanteen muuttumista taistelukentällä. Toistaiseksi sotilasoperaatio tulee kuitenkin jatkumaan entisellään, hän vakuutti.
Vajpayee muistutti myös, että Kashmirin kriisi on Intian ja Pakistanin välinen asia, jossa ei ole tilaa kolmannelle osapuolelle, olivatpa tämän tarkoitusperät "miten hyvää tarkoittavia tahansa".

Muslimisissit eivät anna periksi

Myös Intian joukkoja vastaan taistelevat muslimisissit vannoivat tänään jatkavansa taistelujaan Kashmirissa. Sissien mukaan Pakistanin hallituksen vetoomus joukkojen vetäytymiseksi oli kuin "isku selkään".
-Mitään kompromissia ei tule. Mitään aselepoa ei tule. Meidän taistelumme Kargilin-Drasin alueella jatkuu viimeiseen veripisaraan asti, sanoi 14:ää muslimisissiryhmää edustavan neuvoston johtaja Sayed Salahuddin toimittajille.

Salahuddinin johtama neuvosto kokoontui myöhään eilisiltana päättämään suhtautumisesta Pakistanin pääministerin Nawaz Sharifin ja Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin sunnuntaina solmimaan sopimukseen. Salahuddinin mukaan Sharif nauttii kunnioitusta, mutta hänen ei olisi pitänyt mennä tekemään sitoumuksia, jotka ovat kuin isku Kashmirista taistelevien muslimisissien selkään.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.