Mainos

Intia ja Pakistan valmiita neuvotteluihin

Intian ja Pakistanin johtajat ovat sittenkin valmiita neuvoteluihin. Maiden johtajat vakuuttavat olevansa valmiita neuvottelemaan niiden välejä kalvavista kysymyksistä.

Neuvotteluja ei kuitenkaan käydä suunnitelmista huolimatta Etelä-Aasian maiden huippukokouksessa Nepalissa tällä viikolla. Tilanne maiden välisellä rajalla on jatkunut kireänä Pakistanin ilmoittaessa, että Intian jatkaa joukkojensa vahvistamista raja-alueella.

Nimettömänä pysyttevä intialainen viranomainen ilmoitti aiemmin tänään, että Intian pääministerin Atal Behari Vajpayeen ja Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin välinen tapaaminen ei tule toteutumaan Nepalin huippukokouksessa. Maiden johtajien oli määrä keskustella Jammun ja Kashmirin alueen äärimmilleen kiristyneestä tilanteesta.

Intian ja Pakistanin rajalla oli jälleen varhain tänään levottomuuksia, kun Intian joukot tekivät kostoiskun Kashmirin alueella.

Kiristyneestä tilanteesta huolimatta Intia ja Pakistan ovat kuitenkin uusineet kymmenen vuotta vanhan keskinäisen ydinvoimasopimuksensa. Sopimuksessa maat lupaavat olla hyökkäämättä toistensa ydinvoimaloita ja muita ydinvoimaa kayttäviä laitoksia vastaan.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.