Mainos

Intia ja Pakistan aloittivat ensimmäiset neuvottelut vuosiin

Intia ja Pakistan aloittivat tänään Delhissä ensimmäiset viralliset neuvottelut kolmeen vuoteen. Neuvottelujen päämääränä on vähentää jännitteitä maiden välillä.

Intia toivoo nelipäiväisiltä neuvotteluilta edistystä maiden välisen taloudellisen yhteistyön ja kaupan alueilla. Pakistanilaisen valtuuskunnan mukaan tapaamisen ydinkysymyksenä on kuitenkin kiista Kashmirista.

Intia ja Pakistan ovat käyneet itsenäistymisensä jälkeen kolme sotaa keskenään, kaksi niistä Kashmirin alueesta. Maiden väliset suhteet kiristyivät jälleen vuonna 1990, jolloin separatistiryhmät aloittivat Kashmirissa taistelun Intian hallintoa vastaan. Kaksi kolmasosaa alueesta on Intian, yksi kolmasosa Pakistanin hallussa.

Intian ulkoministeri Inder Kumar Gujral ilmoitti tuoreessa lehtihaastattelussa, että Kashmirin kiistasta voidaan kyllä neuvotella, mutta alueen kuulumista Intian hallintaan ei voida asettaa kyseenalaiseksi.

Jos neuvottelut maiden diplomaattien välillä onnistuvat, Intian ja Pakistanin ulkoministerit tapaavat huhtikuussa Delhissä.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.