Interrail-kokemukset antoivat Haavistolle kipinän ryhtyä ulkopolitiikkaan

6:34

Pekka Haavisto oli jo nuorena huolissaan maailman tilanteesta. Se sai nuoren Pekan synkälle mielelle. Silloin oli hankalaa löytää hengenheimolaisia, jotka olisivat olleet kiinnostuneita samoista aiheista.

Nuorten Ääni -toimituksen haastattelussa Haavisto kertoo olleensa oman tien kulkija jo päiväkodissa. Askartelun sijaan hän halusi lukea kirjaa Ranskan vallankumouksesta. Myöhemmin Haavisto löysi harrastuksen autojen kanssa näpertelystä.

Matkustamisesta tuli tärkeä osa Haaviston elämää, kun hän 16-vuotiaana lähti ensimmäiselle interrail-matkalleen. Haavisto matkusteli useita vuosia ja tutustui monenlaisiin ihmisiin. Myöhemmin, kun hän alkoi työskennellä YK:n rauhanturvaamistöissä, matkustelu jatkui.

Video yllä: Pienen maan on vaikeaa saada omia kantojaan kuuluviin. Millä tavalla Pekka Haaviston Suomi näkyisi maailmalla? Onko tärkeämpää edistää Suomen vai koko maailman etuja? Katso Haaviston haastattelu kokonaisuudessaan videolta!

Nuorten ääni -toimitus on Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden tukema ryhmä, joka tuo nuorten näkökulmia esille mediassa. Toimitus haastattelee jokaisen presidenttiehdokkaan ennen vaaleja. Haastattelut esitetään MTV3:n Huomenta Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja