Mainos

Interpolin pääsihteeri: Motoristit pohjoismainen ongelma

Tehokas tiedon kulku eri maiden poliisivoimien välillä on Interpolin pääsihteerin mukaan tärkeää motoristijengien vastaisessa taistelussa. Suomessa vieraileva pääsihteeri pitää jengejä Euroopassa pitkälle pohjoismaisena ongelmana. Rikollisuuden luonne on myös koko ajan kansainvälistymässä.

Pääsihteeri Raymond Kendallilla on Interpolissa todellinen näköalapaikka muun muassa motoristijengeihin liittyviin ongelmiin. Asiaa on seurattu jo vuosikausia levottomuuksien jatkuessa useissa Euroopan maissa. Kendall arvioi jengien vetäneen puoleensa muun muassa huumerikoksiin sotkeutunutta porukkaa.

Kendallin mukaan motoristijengit ovat väylä rikollisuuden organisoitumiselle. Tämä tekee toiminnasta Interpolin kannalta kiinnostavaa.

Selkeänä ongelmana Kendall pitää rikollisuuden erikoistumista. Kehitys pakottaa myös poliisivoimat entistä tehokkaampaan tietovaihtoon maiden välillä.

Poliisiylijohtaja Urponen: Lain voimalla motoristit kuriin

Poliisiylijohtaja Olli Urponen haluaa moottoripyöräjengit kuriin lain voimalla. Urposen mielestä viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että jengien toiminta on selvästi rikollista.

Urponen totesi, että Suomessa motoristeja vastaan on taisteltu aivan liian löysin ottein. Poliisiylijohtaja Urposen mukaan on valitettavaa, että lainsäädäntöä ryhdytään muuttamaan yleensä vasta sitten, kun jotakin tuhoisaa on päässyt tapahtumaan.
(MTV3/Tapio Nurmi)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.