Mainos

Insuliinisurmaaja löytyi kuolleena sellistään

Elinkautiseen vankeuteen tuomittu Ylöjärven insuliinisurmaaja on löydetty kuolleena sellistään.

Turun käräjäoikeus tuomitsi Katariina Pantilan (entinen Lönnqvist) vuonna 2007 tapahtuneista vanhuksen murhasta ja tuttavan vauvan murhan yrityksestä.

Varsinais-Suomen poliisin mukaan Pantila, 28, löytyi menehtyneenä sellistään Turun vankilassa. Naista oli ensin yritetty elvyttää vankilan oman sairaanhoitajan ja sitten sairaankuljetuksen sekä Medihelin henkilöstön toimesta, mutta tuloksetta.

Varsinais-Suomen poliisilaitos tutkii asiaa kuolemansyyn tutkintana.

Tampereen käräjäoikeus katsoi jo marraskuussa antamassaan välituomiossa Pantilan syylliseksi. Oikeuden mukaan nainen pisti insuliinia kehitysvammaiseen potilaaseen Ylöjärvellä elokuussa 2007. Potilas kuoli insuliinin vuoksi.

Lisäksi naisen todettiin pistäneen insuliinia pieneen lapseen kesällä 2007 Kurussa Pirkanmaalla. Sukulaislapsi pelastui viime tipassa.

Mielentilatutkimuksen mukaan sairaanhoitajalla oli narsistinen persoonallisuushäiriö ja psykopaattisia piirteitä. Tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan nainen oli kuitenkin toiminut täydessä ymmärryksessä, eikä häntä voitu määrätä pakkohoitoon.

Pantila oli valittanut tuomiostaan Turun hovioikeuteen, mutta hovioikeus päätti viime keskiviikkona pitää voimassa Turun käräjäoikeuden antaman tuomion.

Pantila oli epäiltynä myös oman lapsensa pahoinpitelystä. Pantila erosi vankeusaikanaan miehestään ja meni naimisiin toisen vangin kanssa.

(MTV3)

Lue myös aiemmat jutut aiheesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.