Mainos

Insuliinihoitajalla narsistinen persoonallisuushäiriö

Insuliinilla tehdystä murhasta ja murhan yrityksestä syytetyllä sairaanhoitajalla on narsistinen persoonallisuushäiriö ja psykopaattisia piirteitä. Tänään julkistetun mielentilatutkimuksen mukaan nainen on kuitenkin toiminut täydessä ymmärryksessä, eikä häntä voida määrätä pakkohoitoon.

Mielentilatutkimuksen mukaan syytetty pystyy poikkeuksellisen taitavasti valehtelemaan ja kertomaan samat asiat eri tavoin eri ihmisille.

- Nämä piirteet lipsahtivat käsittelyssä. Niitä ei ole välttämätöntä kertoa, kun asiantuntijataho on toteuttanut arvion syyntakeisuudesta. Piirteet ja niiden merkitykset ovat eri asioita, hoitajan asianajaja Pertti Patrikainen totesi MTV:n uutisille.

Mielentilatutkimuksen tulos vastaa puolustuksen näkemystä hoitajan mielentilasta. Raskaat rikokset kiistänyt nokialaishoitaja vastusti jo oikeuskäsittelyssä mielentilatutkimusta, koska hänellä ei mielestään ole ongelmia mielenterveyden kanssa.

- Tämänkaltaisissa jutuissa mielentilatutkimuksen tarkoituksena on myös puhdistaa pöytää eli etsiä selityksiä muualta, Patrikainen toteaa.

Tampereen käräjäoikeus totesi marraskuussa antamassaan välituomiossa naisen syylliseksi. Oikeus katsoi, että nainen on aiheuttanut 79-vuotiaan naispotilaan kuoleman insuliinin yliannostuksella Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä. Välituomion mukaan hän lisäksi saattoi suurella insuliinimäärällä kahdeksan kuukauden ikäisen lapsen hengenvaaraan.

Syyttäjäpuoli vaatii naiselle elinkautista vankeutta murhasta ja murhan yrityksestä.

- Huomautimme vielä, että jotta ankaroittamisperustetta voitaisiin soveltaa, se vaatisi ensin yksityiskohtaisempia perusteita, Patrikainen viittaa murhan tunnusmerkistöön.

Tampereen käräjäoikeus antaa päätöksen asiassa ensi tiistaina, jolloin se ottaa kantaa rikosnimikkeisiin ja rangaistuksen pituuteen. Patrikaisen mukaan jo nyt on selvää, että tuomiosta tullaan valittamaan hovioikeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.