Insinööriliitto valmis muihinkin painostustoimiin – näin kommentoi puheenjohtaja

SAK:lta uhkaus: Ensi torstaina koko Suomessa laaja lakko, jos hallitus ei tule vastaan 34:55
Katso myös video: SAK:lta uhkaus: Ensi torstaina koko Suomessa laaja lakko, jos hallitus ei tule vastaan

Akavalainen Insinööriliitto liittyi SAK:laisten liittojen ja STTK:laisen Pron rinnalle julistaessaan torstaina työnseisauksen valikoiduissa teknologiateollisuuden yrityksissä. Nyt ilmoitettu työnseisaus on ensimmäinen Insinööriliiton ilmoittama suora painostustoimi.

Insinööriliiton puheenjohtajan Samu Salon mukaan liitto on valmis myös kiristämään painostusruuvia, jos tarvetta ilmenee.

–  Hallituksen työelämäuudistukset kohtelevat kaltoin tuhansia ja taas tuhansia liiton jäseniä ja synkentävät työmarkkinasopimisen tulevaisuuden. Työmarkkinoilla asioita tehdään yhdessä neuvotellen ja sopien, ei yksipuolisesti sanellen, hän sanoi tiedotteessa.

Insinööriliiton työnseisaus järjestettäisiin 14. joulukuuta muun muassa telakkayhtiö Meyer Turun, puolustustarvikevalmistaja Patria Landin ja asetehdas Sakon joissakin toimipaikoissa.

Painostustoimet kohdistuvat osin samoihin yrityksiin, jotka ovat SAK:laisen Teollisuusliiton ilmoittaman työnseisauksen piirissä 14. joulukuuta.

Teollisuusliiton lakko koskisi 455:tä muun muassa teollisuuskonserni ABB:n ja metsäteollisuuden logistiikkapalveluja tarjoavan Fin-Terpuun toimipaikkaa. Sen piirissä olisi noin 40  000 työntekijää.

Toimihenkilöiden Ammattiliitto Pro kertoi torstaina tiedotteessaan, että sen listalla on lähes kaksisataa teollisuuden yritystä eri puolilla maata. Valtaosassa niitä Pron lakko koskee kaikkia toimipaikkoja. Listalla ovat muun muassa Meyer Turun, Patria Landin, Kone Hissien ja Konecranes Finlandin kaikki toimipaikat.

Lue myös:

    Uusimmat