Ilvekselle yllätystappio ja nihkeä seuraennätys, jumbo-SaiPalle ruma selkäsauna – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

HPK tekee 3-2 maalin 1:11

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli kuusi ottelua.

Hämeenlinnassa Ilves yritti saada totaalisen jumiin jääneet maalihanansa auki, kun se kohtasi HPK:n. Ilves oli jäänyt nollille sekä viime lauantaina Ässiä että keskiviikkona TPS:ää vastaan.

Kun hanat eivät auenneet myöskään HPK-ottelun ensimmäisessä erässä, teki Ilves uuden seuraennätyksen. Ilveksen maaliton putki kesti lopulta 182 minuuttia ja 42 sekuntia. Ennen tätä Ilveksen vanha seuraennätys oli vuodelta 2003 (168 minuuttia ja kymmenen sekuntia).

Putki katkesi, kun Henrik Haapala latasi kiekon verkkoon toisessa erässä. Haapala toi lopulta yksin Ilveksen mukaan peliin, kun hän vastasi myös 2–2-tasoitusmaalista.

Ilves koki kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun HPK:n Matti Järvinen ja Veikko Loimaranta heiluttivat maaliverkkoja kolmannessa erässä.

Ilves tipahti nyt sarjassa kolmanneksi, kun Tappara kaatoi omassa perjantain ottelussaan Sportin 4–3.

HPK on sarjassa sijalla kymmenen. Sillä pisteitä on kasassa 64.

Illan rumimmat lukemat nähtiin Lahdessa, missä Pelicans aiheutti sarjajumbo-SaiPalle uuden murskatappion.

SaiPa hävisi viime viikolla Kärpille peräti 2–8. Pelicans ei tästä kauaksi jäänyt.

Pussinokat johtivat parhaimmillaan peliä jo 6–0. SaiPa iski kaksi kavennusmaalia, mutta Pelicans oli parempi lukemin 7–2.

Kotijoukkueen tehomiehenä toimi Elias Vilen, joka alusti kolme maalia (0+3).

Pelicans on sarjassa neljäntenä. Kärpät on sen kanssa samoissa pisteissä (78), mutta Pelicans on edellä, koska sillä on enemmän voittoja.

SaiPa on kerännyt 46 ottelusta vain 39 pistettä.