Ilves on ollut tällä kaudella Tampereen herra, mutta miksi Tappara on jäänyt jalkoihin? Sihvonen: "Tässä on se syy"

Liigaviikko listaa SM-liigan parhaat ulkomaalaisvahvistukset ja suurimmat pettymykset 16:15
Liigaviikko perkasi Tampereen tulevaa paikallistaistoa ja listasi SM-liigan parhaat ulkomaalaistähdet.

Tappara on hävinnyt kaikki tämän kauden neljä aiempaa Tampereen paikallistaistoa Ilvekselle. Mistä tämä johtuu? MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen näkee Tapparan toistaneen saman virheen jokaisessa ottelussa.

Lauantaina pelataan runkosarjan viimeinen Tampereen paikallistaisto Ilveksen ja Tapparan välillä. Tupsukorvat ovat hallinneet joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia vahvasti läpi kauden.

Miksi Tappara on jäänyt tällä kaudella alakynteen? Petteri Sihvonen näkee asiaan yksinkertaisen vastauksen.

– Kun nämä joukkueet pelaavat keskenään, Tappara solahtaa pelaamaan sitä peliä, mitä Ilveskin pelaa. Tappara ei pelaa omaa lätkäänsä Ilvestä vastaan. Altistaa aina itsensä Tässä on se syy. En minä tunnista tästä Jussi Tapolan Tapparaa, Sihvonen toteaa Liigaviikko-ohjelmassa.

Sihvonen kummastelee Tapparan tarvetta pelata Ilvestä vastaan heidän pelikirjastaan poikkeavalla tavalla. Tappara saattaisi pystyä omalla trap-pelaamisellaan hyydyttämään Ilveksen vauhdin, mutta kirvesrinnat ovat lähteneet tällä kaudella järjestään mukaan kilpakumppaninsa peliin.

– Tämähän sopii Ilvekselle. Jostain syystä isoveli haluaa näyttää, että pärjäämme teidän ehdoillanne, mutta niinhän se ei tässä ole, Sihvonen sanoo.

Ilveksen ja Tapparan SM-liigakamppailu katsottavissa lauantaina MTV3-kanavalla klo 14.55.

Lue myös:

    Uusimmat