Ilveksen Joonas Oden, 22, joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi – SM-liigaseura Lukko tuomitsee kannattajansa karmivan toiminnan

Joonas Oden jäähy 5 minuuttia 2:49
Videolla Joonas Odenin ulosajotilanne Lukko-Ilves-ottelusta.

SM-liigaseura Tampereen Ilveksen hyökkääjä Joonas Oden julkaisi Instagram-tilillään viestejä, joita hän sai tiistain Lukko–Ilves-ottelun tapahtumien jäljiltä. Oden esitteli viestihistoriaa, missä Lukon kannattaja käytti hänestä karmivaa, rasistista kieltä.

Viestit tavoittivat myös Lukon, joka reagoi aiheeseen sosiaalisen median puolella Twitterissä.

– Tällaisen kielenkäytön tuomitsemme seurana jyrkästi. Tämä ei edusta kannattajayhteisömme ja sen eikä seuramme arvoja. Puutumme, ja tulemme jatkossakin puuttumaan, asiattomiin ja laittomiin kommentointeihin siinä määrin kuin me pystymme, Lukko viestitti.

Oden, 22, lensi suihkuun tiistain Lukon ja Ilveksen ottelussa, kun hänen ja Lukon puolustajan Ondrej Slovacekin jalat osuivat yhteen. Oden sai polvitaklauksesta 5+20-minuutin rangaistuksen.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Myös Lukon hyökkääjä Scott Pooley puuttui seuran kannattajan toimintaan.

– Joonaksen Instagram-tilille lähetetyt kommentit ovat raivostuttavia. Riippumatta siitä, mitä pelissä tapahtuu – hän ei ole pelkästään lahjakas urheilija, vaan hän on pohjimmiltaan ihminen. Jääkiekossa ei ole sijaa rasismille. Puhun joukkueemme puolesta sanomalla, että tuomitsemme tämän käytöksen ja pyydämme anteeksi Joonakselta, Pooley kirjoitti Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat