Iltalehti: Bitcoin-miljonäärinä esiintynyt Toni paljastui huijariksi, miljoonien sijaan velkomustuomioita

14:33
Kerroimme heinäkuussa 2019, että yrittäjä Henri Haho sijoitti huijaussivustoille rahaa testimielessä – useat suomalaiset menettäneet jopa satojatuhansia euroja

Bitcoin-miljonäärinä viime vuonna esiintyneen Toni Laaksosen puheista paljastui useita epäjohdonmukaisuuksia, kirjoittaa Iltalehti.

Ilta-Sanomat uutisoi viime vuoden elokuussa espoolaisesta levyseppähitsaajasta Toni Laaksosesta, joka kertoi, että hänellä on 6,6 miljoonan euron Bitcoin-varallisuus.

Todellisuudessa Laaksonen ei esitellyt artikkelissa omaa Bitcoin-lompakkoaan, vaan Blockchair-sivustolta löytyvää julkista tilikirjaa, paljastaa Iltalehti.

Kryptovaluuttojen tilikirjat ovat julkisia, joten kuka tahansa voi näyttää tilikirjaa ja väittää omistavansa kolikot.

Asiantuntija listasi epäjohdonmukaisuudet

Iltalehti haastatteli aiheesta nimettömänä pysyttelevää asiantuntijaa, joka listasi Laaksosen tarinan epäjohdonmukaisuudet.

Laaksosen esittelemät Bitcoinit ovat Bitcoinin SV -lohkoketjua, joka on eri asia kuin alkuperäinen Bitcoin. Laaksonen ei maininnut Ilta-Sanomien jutussa, että hänellä olisi muuta kryptovaluuttaa kuin Bitcoin SV:tä.

Asiantuntija huomauttaa Iltalehden jutussa, että Bitcoin SV:tä ei ollut edes olemassa vielä silloin, kun Laaksonen kertoi perustaneensa Bitcoin-tilinsä eikä sen hinnassa ole tapahtunut miljoonien eurojen pikavoitot selittävää vaihtelua.

Laaksosen esittelemältä tililtä ei myöskään ollut tehty tilisiirtoja, jotka Laaksonen Ilta-Sanomien jutussa mainitsee.

Asiantuntija pitää mahdollisena, että Laaksosta itseään on huijattu asiassa.

Bitcoin-miljoonien sijaan Laaksosella on Iltalehden mukaan useita velkomustuomioita ja kulutusluotoista koostuvia velkoja.


Oikaisu 1.3. klo 10.00: Asiantuntija ei tuonut Laaksosen tarinan epäjohdonmukaisuutta Iltalehden tietoisuuteen, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin, vaan Iltalehti otti yhteyttä asiantuntijaan, joka kommentoi aihetta lehden pyynnöstä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja