Ilouutisia Australiasta: Kuuluisuuteen nousseen homopingviiniparin poikanen syntyi – "vauva on jo valloittanut sydämemme"

1:05

Australialaisen homopingviiniparin hautominen on tuottanut tulosta. Pari on saanut pienen poikasen! Katso yltä video kauniista urosparista.

Sea Life Sydney Aquariumista on kantautunut ilouutisia. Eläintarhan kuuluisa miespari, Sphen ja Magic, ovat saaneet esikoispoikasensa.

Pingviinin poikanen, joka on väliaikaisesti nimetty vanhempien mukaan Sphengiciksi, syntyi perjantaina 19. päivä lokakuuta paikallista aikaa kello 17.45. Pieni pingviini painoi 91 grammaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Sphengic-vauva on jo valloittanut sydämemme! Rakastamme katsoa ylpeitä vanhempia ihailemassa ja vuorottelemassa untuvikon huolehtimisesta, kommentoi Sea Life Sydney Aquariumin pingviiniosaston esimies Tish Hannan.

Sea Life Sydney Aquariumin mukaan pariskunta hautoi munaa keskimäärin 36 päivää, ja pienellä poikasella kului kolme päivää kuoriutumiseen. Nyt poikanen on tiukasti isiensä lähellä seuraavat 5–6 viikkoa, kunnes sen on aika varistaa vauvahöyhenensä ja aloittaa uimakoulu.

Vanhemmuustaitoja testattiin ensin tekomunalla

Kerroimme Sphenista ja Magicista ensi kerran lokakuun puolessa välissä. Sea Lifen henkilökunta oli huomannut, että pariskunnan välillä oli jotakin ystävyyttä syvempää, kun ne alkoivat rakentaa pikkukivistä itselleen pesää.

Ensin pariskunta sai kokeilla vanhemmuustaitojaan tekomunan kanssa, mutta sitten valkokulmapingviinipari sai oikean munan hoidettavakseen.

– Ne tiesivät heti tismalleen, mikä se oli ja alkoivat hautoa sitä ja olivat todella, todella onnellisia, Hannan kommentoi silloin.

Valkokulmapingviinit tavallisestikin jakavat vanhemmuuden vastuut ja ruokkimisen tasapuolisesti, joten ei sinällään ole väliä, ovatko vanhemmat eri- vai samaa sukupuolta.

Sydneyn Sea Life Aquariumin homopingviinipariskunta ei ole ensimmäinen maailmassa. Kerroimme viime kuussa myös tanskalaisen eläintarhan homopingviiniparista, joka kidnappasi toisen pingviinipariskunnan poikasen perustaakseen perheen.

***

1:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja