Homopingviinipariskunta sai huolehdittavakseen sijaismunan: "Ne olivat todella, todella onnellisia"

1:05

Homopingviinipari on saanut Australiassa itselleen sijaismunan huolehdittavakseen. Katso yltä video suloisesta pariskunnasta!

Sydneyssä Sea Life Aquariumissa kaksi saman sukupuolista pingviiniä ovat saaneet hoidettavakseen sijaismunan. Henkilökunta oli epäillyt, että pingviinit nimeltä Magic ja Sphen ovat enemmän kuin ystäviä, kun ne alkoivat ennen lisääntymiskautta kerätä pikkukivistä itselleen pesää.

The Telegraphin mukaan Sphen oli ilmeisesti antanut Magicille kiven periaatteessa kosimisen merkkinä ennen kuin pari alkoi rakentaa pesäänsä. Jo sitä ennen pariskunta oltiin nähty kumartamassa toisilleen.

– Kumartaminen on valkokulmapingviinien tapa sanoa, että ne rakastavat toisiaan, mikä on todella suloista, kertoo pingviiniosaston esimies Tish Hannan.

"He olivat todella, todella onnellisia"

Urospariskunnan taitoja testattiin ensin tekomunalla, mutta sitten valkokulmapingviinipari sai oikean munan hoidettavakseen.

– Ne tiesivät heti tismalleen, mikä se oli ja alkoivat hautoa sitä ja olivat todella, todella onnellisia, Hannan jatkaa.

Valkokulmapingviinit tavallisestikin jakavat vanhemmuuden vastuut ja ruokkimisen tasapuolisesti, joten ei sinällään ole väliä, ovatko vanhemmat eri- vai samaa sukupuolta.

– Me emme aio puuttua asiaan, koska ne ovat uroksia. Me saatamme puuttua asiaan, jos käy ilmi, että ne eivät ole hyviä vanhempia johtuen siitä, mitä ne ovat yksilöinä, mutta kaikki tällä hetkellä näkemämme merkit osoittavat, että heillä tulee menemään loistavasti, Hannan sanoo.

Sydneyn Sea Life Aquariumin homopingviinipariskunta ei ole ensimmäinen maailmassa. Kerroimme viime kuussa myös tanskalaisen eläintarhan homopingviiniparista, joka kidnappasi toisen pingviinipariskunnan poikasen perustaakseen perheen.

Lähteet: CNN, The Telegraph, NBCNews

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja