Mainos

Ilmarinen tyrmää Wahlroosin esityksen alan yritysten niputtamisesta

Ilmarinen torjuu Sammon toimitusjohtajan Björn Wahlroosin ehdotuksen työeläkejärjestöjen yhdistämisestä. Ilmarisen toimitusjohtajan mukaan nykyinen järjestelmä takaa kilpailun.

Työeläkevakuuttaja Ilmarisen linnakkeessa tyrmätään selväsanaisesti Wahlroosin moitteet kilpailun puutteesta. Suomalaista eläkejärjestelmää monessa roolissa rakentanut Kari Puro muistuttaa, että muualla työeläkkeistä vastaavat pääsääntöisesti monopolilaitokset.

-Tässä meidän eläkejärjestelmässä on paljon kilpailua ja enemmän kuin juuri missään pakollisessa eläkejärjestelmässä koko maailmassa. Minun arvioni mukaan tämä kustannus-hyöty suhde on tässä Suomen eläkejärjestelmässä yksi maailman parhaita, kertoo toimitusjohtaja Kari Puro Ilmarisesta.

Ilmarinen hoitaa kolmasosan suomalaisista työeläkkeistä, Varma- Sammon siivu on hieman suurempi. Yhtiöt kilpailevat markkinaosuuksista palvelulla, sijoitustuotoilla ja asiakashyvityksillä. Vakuuttajaa voi vapaasti vaihtaa, jos paketti ei miellytä.

Nykypäivänä suomalaiset lähtevät eläkkeelle hieman alle kuusikymppisinä. Eläkkeenmaksajan näkökulmasta se on turhan varhain. Murros on jo käsillä, sillä tänä syksynä työmarkkinoille tulee ensi kertaa vähemmän väkeä kuin mitä sieltä poistuu.

-Tämä eläkeuudistus joka vuoden 2005 alussa astuu voimaan lähtee siitä, että muutaman lähivuosikymmennen aikana tuo eläkkeellesiirtymisikä nousisi 2-3 vuotta, sanoo Puro.

Keppinä uusi laki korottaa varhaiseläkekynnystä, porkkanana toimii viimeisten työvuosien painottaminen lopullisessa eläkepotissa.

(MTV3-Kauppalehti)

(Talousuutiset 10.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.