Mainos

Ilmanvaihto Vaasan asuntomessujen TV-Talossa

TV-talon varsinainen lämmönlähde on merenpohjasta kerättävä maalämpö. Ilmanvaihtoa hoitamaan asennetaan kotimainen ilmanvaihtokoje, lämmön talteenotolla varistettu tulo-poisto -järjestelmä, jossa on kaikki nykyaikaiset säätömahdollisuudet. Takkakytkimen avulla taloon saadaan tilapäisesti takan sytyttämistä helpottamaan ylipaine ja sen myötä hyvä veto. Saunakytkimellä tehostetaan ilmanvaihtoa saunomisen ajaksi, kosteusanturi puolestaan haistelee sisäilman kosteutta ja lisää tehoa, jos toteaa sen liian suureksi. Aamuista päänsärkyä ehkäistään hiilidioksiditunnistimella, joka havaitessaan kohonneet arvot tehostaa makuuhuoneiden ilmanvaihtoa.

Laite poikkeaa perinteisestä ilmanvaihtokoneesta: se on myös poistoilmalämpöpumppu. Sen avulla lämmön talteenotossa päästään todella hyvään hyötysuhteeseen - valmistaja lupaa jopa tuplasti parempia lukemia verrattuna perinteisellä LTO-kennolla toimivaan laitteeseen. Merkittävää tässä on se, että lämpöä siirretään ilmasta ilmaan eikä ilmasta veteen.

Teknistä ratkaisua yksinkertaistaa entisestään myös patentoitu ratkaisu, jossa pyörivä alusta kääntää lämmönvaihdinkennoja 180 astetta tarpeen mukaan. Kompressorihan tuottaa käydessään aina hiukan hukkalämpöä, ja alustaa kääntämällä tämä hukkalämpö saadaan hyödynnettyä ulkoa tuotavan raittiin ilman lämmitykseen. Kesällä alusta käännetään sitten toisin päin, silloin kompressorin tuottama hukkalämpö puhalletaan poistoilman kautta suoraan ulos.

Kesäaikaan laitetta pystytään käyttämään myös sisäilman viilentämiseen, parhaimmillaan jopa 10 astetta ulkoilmaa viileämmäksi. Kun laite poistaa samalla myös kosteutta, helteisenäkin kesäyönä nukkuu hyvin!

Yksinkertaisen tekniikan ansiosta laite on varsin kompakti eikä poikkea kokonsa puolesta perinteisestä ilmanvaihtokoneesta. Se on mitoiltaan noin 60 x 60 x 60 cm, joten se mahtuu tarvittaessa hyvin vaikkapa lämminvesivaraajan päälle. Yksinkertaisuuden ansiosta myös tuotantokustannukset pysyvät pieninä, mikä näkyy rakentajalle edullisena hankintahintana.

Tällä hetkellä koneita on saatavissa kahta eri kokoa: pienempi malli riittää enintään 170 neliön, suurempi jopa 250 neliön talolle.

Lisätietoja: Mer-Air Ky, Merikarvia, www.merair.fi

(JKA 18.1.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.