Mainos

Ilmainen passi tuo nuoria kulttuurin pariin Imatralla

Imatralaisnuorten iltamenot suuntautuvat yhä useammin kulttuurin pariin. Kiitos tästä kuuluu kaupungin kustantamalle kulttuuripassille, joka luovutetaan kaikille Imatran yli 300:lle peruskoulun yhdeksäsluokkalaiselle.

Nuorille jaettavasta ilmaisesta kulttuuripassista on saatu hyviä kokemuksia Imatralla. Nuoret ovat selvästi lisänneet käyntejään kulttuuririennoissa.

Kokeilusta on nyt siirrytty vakiintuneeseen käytäntöön, jossa peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille jaetaan kulttuuripassit näin syksyisin. Jokaiselle ysiluokalle on nimetty niin kutsuttu tulenkantaja, joka tiedottaa kaupungin kulttuuritapahtumista luokkakavareilleen.

Passin suosio on ylittänyt kaikki odotukset. Joihinkin tapahtumiin on tulijoita tungokseen asti, kuten Imatran kaupunginteatterin Ronja Ryövärintyttären näytöksiin.

- Näytökseen oli niin paljon halukkaita tulijoita, että jouduimme rajoittamaan kulttuuripassilaisten määrää. Osa faneista olisi halunnut nähdä näytelmän 3-4 kertaa. Myös eräitä kevyen musiikin konsertteja olemme joutuneet rajaamaan niin, että 30 paikkaa lippua myönnetään passilaisille, lipun saavat ensimmäisenä ilmoittautuneet, kertoo Imatran kaupungin kulttuurijohtaja Mirja Borgström.

Imatralla kaupungin kultturitoimen palveluilla on vuosittain yli 300 000 käyttäjää. Neljässä vuodessa kasvua on peräti viidennes. Ainakin osa kasvusta on nuorten ansiota.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.10.2005)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja