Ilkka Herola palkintokorokkeelle! Supertähti Jarl Magnus Riiber löi historiaan uuden luvun

Ilkka Herola tuli kolmanneksi yhdistetyn maalmancup-kauden päättäneessä Holmenkollenin kilpailussa. Norjan Jarl Magnus Riiber puolestaan kasvatti yhdistetyn yhden kauden voittoennätyksen 14 voittoon.

Riiber lähti hiihto-osuudelle ylivoimaisena ykkösenä, ja hän hallitsi kisaa varmasti. Herola sen sijaan lähti hiihtämään vahvan mäkiosuuden jälkeen viidentenä, mutta nousi hiihto-osuuden alussa pikavauhtia kakkossijalle. Vetojuhtana läpi kisan toiminutta Herolaa pystyi peesailemaan loppuhetkille saakka Fabian Riessle, ja saksalainen teki iskunsa lopussa. Riessle onnistui lyömään Herolan loppukiritaistelussa, minkä myötä Herola sijoittui kolmanneksi.

Päivän ykkönen Riiber voitti tällä kaudella 14 kisaa 17:stä ja nappasi yksittäisen kauden maailmancup-voittoennätyksen yksin haltuunsa. Viime kaudella hän oli jo sivunnut aiempaa Hannu Mannisen yhden kauden ennätystä 12 voitolla.

Toista kertaa maailmancupin kokonaiskilpailun voittaneen Riiberin kausi oli kaikkineen hurja: 14 voittoa, kaksi kakkossijaa, ja vain kerran hän jäi kärkikaksikon ulkopuolelle oltuaan viime viikonloppuna Salpausselällä kymmenes.

Herolalle palkintokorokesija oli kauden toinen. Hän oli aiemmin myös Trondheimissa kolmas.