IL: Lauri Korpikoski sairastui suolistosairauteen – kesäharjoittelu meni täysin uusiksi

SM-liigaan ja TPS:ää:n palannut Lauri Korpikoski on sairastunut krooniseen tulehdukselliseen suolistosairauteen IBD:hen, uutisoi Iltalehti.

Korpikoski palasi toukokuussa TPS:n riveihin kuuden vuoden mittaisella sopimuksella. Korpikoski pelasi viime kaudella Sveitsin liigassa pelaavan Zürichin riveissä. Sitä ennen Korpikoski vietti 11 kautta Pohjois-Amerikassa.

Korpikosken terveys sai kolauksen keväällä, kun hänellä todettiin olevan IBD.

– Oireet alkoivat huhtikuussa Sveitsissä ja diagnoosin sain toukokuussa. Se oli alkuun pysäyttävä uutinen ja kolaus. Olen aina ollut terve urheilija, nyt joutuu oikeasti sairastamaan jonkin verran, Korpikoski kertoo Iltalehdelle.

Korpikosken sairaus on vaikuttanut hyökkääjän kesäharjoitteluun, sillä palautuminen on ollut vaikeampaa. Sairauden myötä Korpikoski menetti painostaan lyhyessä ajassa peräti yhdeksän kiloa, joten Korpikoski joutui muokkaamaan kesäharjoitteluaan uuteen uskoon.

– Tämä vie oman aikansa. En voi olla ennustaja sen suhteen, milloin olen täydessä kunnossa. Elokuussa olen normaalisti joukkueen mukana jääharjoittelussa, jolloin nähdään missä mennään, Korpikoski toteaa.

Korpikoski ei ole suinkaan ainoa jääkiekkoilija, joka kärsii samasta sairaudesta. Teemu Ramstedt on toiminut sairauden keulakuvana avoimesti jo tovin.

Lue myös:

    Uusimmat