HIFK:n hankinta teki mielenkiintoisia paljastuksia siirron takaa – otti itse yhteyttä ja sai sopimuksen

Toukokuussa HIFK:hon siirtynyt suomalaispuolustaja Aleksi Laakso on paljastanut seuran verkkosivuilla varsin mielenkiintoisia taustatietoja ja käänteitä siirron takaa. Laakso vaihtoi IFK:hon Itävallan EBEL-liigasta.

Laakso on tullut tutuksi Suomessa useammasta eri seurasta, kuten muun muassa Bluesista, HPK:sta ja Sportista.

Viime kaudella 28-vuotias takalinjojen luutija edusti itävaltalaista Graz 99ersiä.

Siirto IFK:hon alkoi muovautua hiljalleen kauden aikana. IFK:n verkkosivuilla Laakso paljasti ottaneensa itse yhteyttä punapetojen päävalmentajaan Ari-Pekka Seliniin, joka valmensi Laaksoa HPK:ssa kaudella 2012-13.

– Tein itse paljon hommia sopimuksen eteen soittamalla tutuille liigavalmentajille jo syksyllä. "Atun" kanssa vaihtelimme alkuun kuulumisia. Ilmoitin hänelle, että olen kiinnostunut paluusta liigaan. Hän kertoi IFK:n etsivän parhaillaan pakkeja ensi kaudelle ja sanoi, että palataan asiaan mahdollisesti myöhemmin. Se jäi siihen, Laakso muistelee.

Jonkin ajan kuluttua Laakso sai tietää agentiltaan, että IFK:n tarkkailijat olisivat tulossa katsomaan hänen pelejään Itävaltaan.

Myös tähän liittyi omanlaisensa yksityiskohta.

– Sain tietää etukäteen ottelut, johon IFK:lta oli tulossa tarkkailijoita. Latasin aivan kaiken niihin peleihin. Se oli itse asiassa vielä aika hauska homma, ettei IFK:sta kukaan ollut katsomassa niitä pelejä, joita luulin heidän olevan katsomassa, Laakso naurahtaa.

– Sain ilmeisesti kuitenkin vakuutettua tarkkailijat ja sain sopimustarjouksen. On tietysti mahtava fiilis, että olen tässä nyt. On kunnia-asia päästä näin legendaariseen ja menestyneeseen seuraan. Haluan osoittaa olevani luottamuksen arvoinen.

Laakso solmi IFK:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja