Lapsi kuoli Myyrmäen skuuttionnettomuudessa – autoilijaa epäillään useista rikoksista

Onnettomuudessa kuoli yksi ja lisäksi loukkaantui kaksi lasta.

12-vuotias lapsi on kuollut Vantaan Myyrmäessä eilen tapahtuneen liikenneonnettomuuden seurauksena, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. 

Onnettomuus tapahtui, kun auto törmäsi sähköpotkulautaan, jonka kyydissä oli kolme lasta. Onnettomuus tapahtui Myyrmäessä Raappavuorentiellä keskiviikkona hieman kello 20 jälkeen. 

– Sähköpotkulaudalla liikkeellä olleesta kolmesta lapsesta vakavimmin loukkaantunut lapsi kuljetettiin tapahtumapaikalta sairaalaan, missä hän myöhemmin menehtyi onnettomuudessa saamiinsa vammoihin, poliisi tiedottaa.

Paikalla oleva MTV Uutisten toimittaja Jessica Helaskoski kertoo alueelle kokoontuneen surullisia nuoria. Itkuinen tyttöporukka kertoo kuolleen olleen heidän ystävänsä.

12-vuotias kuoli skuuttionnettomuudessa Myyrmäessä 0:45
Katso video Myyrmäen turmapaikalta.

Turmapaikkaa lähellä asuva William Dominguez kertoo kuulleensa edellisenä iltana ihmisten huutoa. Avattuaan ikkunansa hän havaitsi ambulansseja ja poliiseja.

Dominguez kertoo tietävänsä onnettomuudessa olleet lapset, sillä he asuvat samalla alueella.

– Tämä tuntuu todella pahalta.

Autoilijaa epäillään useista rikoksista

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Asko Sartasen mukaan esitutkinta jatkuu kuulusteluilla.

– Koska osallisena on lapsia, vaativat kuulustelut suurta herkkyyttä tapauksen vakavuuden vuoksi, Sartanen sanoo tiedotteessa. 

– Alle 18-vuotiasta on kohdeltava esitutkinnassa hänen ikänsä ja kehitystasonsa edellyttämällä tavalla, ja tämä täytyy esitutkinnan suorittamisessa huomioida hyvin tarkasti, hän jatkaa.

Sartanen kertoo MTV Uutisille, että autoilijaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja kahdesta vammantuottamuksesta. Sartanen ei toistaiseksi kommentoi sitä, miten onnettomuus tapahtui. 

Poliisi aikoo selvittää, mitkä olivat tapahtuneen teko-olosuhteet ja asianomaiset.

Uutista päivitetty 13.6. kello 15.32 lähellä asuvan haastattelulla. 

Lue myös:

    Uusimmat