Mainos

IKL julistautui puolueeksi

Isänmaallinen Kansallis-Liitto ry julistautui puolueeksi kesäjuhlassaan Kauhajoella tänään. Virallisesti IKL on kuitenkin pelkästään rekisteröity yhdistys, koska sen jättämää puoluehakemusta ei ole vielä loppuunkäsitelty.

IKL:stä kerrotaan, että yhdistys toimitti pari viikkoa sitten oikeusministeriön rekisteritoimistoon 5000 kannatuskorttia, joissa tuetaan yhdistyksen muuttamista puolueeksi. Lain mukaan määrä on riittävä, IKL huomauttaa.

IKL:ssä hämmästellään rekisteritoimiston laskennan vitkautta. Liitto ounastelee, että verkkauteen saattaa liittyä poliittisia syitä.
-Esimerkiksi Risto Kuisman Remonttiryhmän kannatuskorttien laskenta sujui kahdessa päivässä, mutta meidän kohdalla se on kestänyt jo kaksi viikkoa. Epäilemme, että sisä- tai ulkopoliittiset tahot ovat sitä mieltä, että yhdistyksestämme ei pitäisi tulla puoluetta, sanoo IKL:n hallituksen jäsen Teemu Lahtinen.

Isänmaalliseen Kansallis-Liittoon kuuluu yhdistyksen ilmoituksen mukaan noin 700 jäsentä. Liiton kuudensissa kesäjuhlissa Kauhajoella oli väkeä paikalla hieman yli 30.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.