IKL julistautui puolueeksi

Isänmaallinen Kansallis-Liitto ry julistautui puolueeksi kesäjuhlassaan Kauhajoella tänään. Virallisesti IKL on kuitenkin pelkästään rekisteröity yhdistys, koska sen jättämää puoluehakemusta ei ole vielä loppuunkäsitelty.

IKL:stä kerrotaan, että yhdistys toimitti pari viikkoa sitten oikeusministeriön rekisteritoimistoon 5000 kannatuskorttia, joissa tuetaan yhdistyksen muuttamista puolueeksi. Lain mukaan määrä on riittävä, IKL huomauttaa.

IKL:ssä hämmästellään rekisteritoimiston laskennan vitkautta. Liitto ounastelee, että verkkauteen saattaa liittyä poliittisia syitä.
-Esimerkiksi Risto Kuisman Remonttiryhmän kannatuskorttien laskenta sujui kahdessa päivässä, mutta meidän kohdalla se on kestänyt jo kaksi viikkoa. Epäilemme, että sisä- tai ulkopoliittiset tahot ovat sitä mieltä, että yhdistyksestämme ei pitäisi tulla puoluetta, sanoo IKL:n hallituksen jäsen Teemu Lahtinen.

Isänmaalliseen Kansallis-Liittoon kuuluu yhdistyksen ilmoituksen mukaan noin 700 jäsentä. Liiton kuudensissa kesäjuhlissa Kauhajoella oli väkeä paikalla hieman yli 30.

Lue myös:

    Uusimmat