Iivo Niskanen viritti lähes 20 sijan nousun – kärkipaikoilla mykistävä joukko norjalaisia

Iivo Niskanen nousi 27. sijalta yhdeksänneksi maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailussa Ruotsin Östersundissa. Voiton vei Norjan Pål Golberg ennen Venäjän Aleksandr Bolshunovia ja maanmiestään Martin Löwström Nyengetiä.

Kärkitaistelua kävi matkan aikana suurimmillaan seitsemän norjalaista ja Venäjän Bolshunov. Vaikka osa norjalaisista putosi matkan loppupuolella kärkiryhmästä, kahdeksasta kärkisijasta norjalaiset ottivat kuitenkin peräti seitsemän. Sjur Röthe oli neljäs, Hans Christer Holund viides, Finn Hågen Krogh kuudes, Martin Johnsrud Sundby seitsemäs ja Erik Valnes kahdeksas.

Iivo Niskanen lähti kilpailuun 27:ntenä reilun minuutin kärjen jälkeen. Kärkiryhmän kyttäillessä asemia suomalaistähti oli noussut 9,8 kilometrin kohdalla jo yhdeksänneksi, 36 sekunnin päähän kärjestä.

Kärjen lisätessä vauhtia Niskasen takaa-ajoryhmä alkoi jäädä ajallisesti, mutta suomalainen piti sijoituksellisesti asemansa. Niskanen tuli maaliin 54,4 sekuntia voittaja Golbergin jälkeen.

Markus Vuorela oli 50:s, Lari Lehtonen 54:s ja Lauri Vuorinen 56:s.

Kilpailu oli toinen lauantaina käynnistyneellä ja kuusi kisaa kattavalla Ski Tourilla. Naisten 10 kilometrin mittainen takaa-ajo käynnistyy tänään kello 17.