Mainos

Iitin julma murha toi kolmelle miehelle elinkautisen – uhrin päällä hypittiin

Iitin lokakuinen henkirikos toi kolmelle miehelle elinkautisen vankeustuomion murhasta. Kymenlaakson käräjäoikeuden mukaan murha oli kosto ja liittyi vanhaan velkaan.

Lisäksi kaksi miestä sai puolen vuoden vankeustuomion rikoksentekijän suojelemisesta.

25-vuotias uhri houkuteltiin Lahdessa sijaitsevalle asunnolle, jossa häneltä otettiin pois kääntöveitsi. Tämän jälkeen hänet kyydittiin syrjäiselle soralouhokselle Iitin Miehonkankaalle. Päihtyneelle uhrille uskoteltiin, että oltiin matkalla baariin tai toiseen asuntoon juhlimaan.  

Velan perintä alkoi jo ajomatkalla. Uhrilta vietiin vaatteet, rahat ja huumausaineita. Perillä uhri käskettiin ulos autosta ja häntä lyötiin teräaseella 25 kertaa sekä potkittiin ja hypittiin päällä. Lopulta ruumis yritettiin piilottaa. Ruumiin löysivät myöhemmin hirvenmetsästäjät.

Raaka, ei suunniteltu

Oikeus katsoo teon murhaksi erityisen raa'an ja julman tekotavan vuoksi ja pitää sitä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Väkivalta kesti varsin pitkään, ja uhri kuoli vasta noin puolen tunnin kuluttua väkivallasta. Oikeuden mukaan ei kuitenkaan ole näyttöä siitä, että tekoa olisi suunniteltu ennen sorakuopalle menoa. Sen sijaan vastaajien kertomukset viittasivat siihen, että tarkoitus oli kovistella uhria ja mahdollisesti pahoinpidellä tämä. 

Elinkautisen saivat Eetu Hermanni Jaakkola, 22, Jesse Juhani Viljanen, 20, ja Jani Veikko Juhani Vilkas, 21. Heidät määrättiin myös maksamaan kärsimyskorvauksia uhrin äidille ja kahdelle sisarelle. 

Vilkas tuomittiin myös törkeästä huumausainerikoksesta. Tuomion mukaan hän piti hallussaan ja myi ekstaasia ja amfetamiinia. Amfetamiinipakkauksia löytyi asunnosta muun muassa tehosekoittimesta ja teollisuusimurista.  

Rikoksentekijän suojelemisesta tuomituista toinen istui tekoaikaan autossa, toinen jäi pois huoltoasemalla ennen sorakuopalle ajoa. Molemmat osallistuivat oikeuden mukaan jälkien hävittämiseen muun muassa polttamalla vaatteita. Toinen heistä sai tuomion myös huumausainerikoksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.