Mainos

Iisan suunnitelma: Juusintie

Kaksikerroksisen viehättävän omakotitalon ulkotyöt olivat jääneet kesken: parvekkeen vuorilaudoitus, portaiden otsapinnat sekä kaiteet vaativat toimenpiteitä. Takapihan patio on parhaat päivänsä nähnyt, mutta siitä saa jälleen komean putsauksen ja puunsuojakäsittelyn jälkeen, johon valitsin Tikkurilan läpikuultavan Valtti Colorin, 5076 Varpu. Sisääntulokerroksessa hämäävää on selkeän seurusteluryhmän puuttuminen. Se tehdään takan edustalle ja läheisyyteen: valkoinen sohva, beige ja kellertävä nojatuoli, jalkarahi sekä muutama sohvapöytä, pari pöytävalaisinta sekä runsaan ylellinen silkkimatto. Nykyinen sohva on sijoitettu selkä ikkunaan päin: nurinkurinen suunta. Ikkunan eteen ehdotan katseenvangitsijoiksi kahta matalaa itämaishenkistä ja tummasta puusta valmistettua senkkiä ja niiden päälle noin 80 cm korkeita pöytävalaisimia. Kaunis Kiinasta tuotu sinisävyinen silkkimatto jää sijoilleen ikkunan läheisyyteen.

Alakerran ikkunoissa on paneeliverhot, jotka näyttävät hieman apeilta ja alleviivaavat tilan korkeutta. Tilalle linjakkaat valkoiset läpikuultavat laskosverhot, jotka ryhdistävät tilan. Lisäksi agoran spottivalaisinten johdot siististi seinän sisään. Lasitiili-ikkunoiden puitteet pitäisi myös siistiä. Ruokailutilaan tarvitaan matto ja ruokapöydän päälle hankitaan uusi, neliskulmaisen pöydän mallia mukaileva tummanruskea kangasvalaisin.

Keittiön kaappien kartano-malliset ovet ovat ristiriidassa talon modernin arkkitehtuurin kanssa. Jos budjetti sallii, ne vaihdetaan virtaviivaisempiin ja kaksivärisiin: yläkaapit lakkapintaista valkoista ja alakaapit tummaa tammiviilua.

Tv-huoneen punainen sohva kurkistaa oviaukosta, tilalle sopivan kokoinen vaalea sohva ja jalkarahi. Nykyinen sohvapöytä on liian massiivinen, se estää osittain kulkemisen viereiseen kylpyhuoneeseen. Vaihto mitoiltaan sopivampaan.

Alakerran pesuhuoneen kattolistat paikoilleen, ja muutama tiikkinen matto lattialle.

Yläkerran aulan nykyinen sohva peittää valoa antavat lasitiili-ikkunat. Tilalle alakerrasta takan edessä olleet kaksi ruskeaa nojatuolia raheineen. Nojatuolien lisäksi huoneeseen sijoitetaan sohvapöytä, pari pöytävalaisinta ja matto.

Isäntäväen makuuhuone on ahdas. Tilaa saadaan poistamalla ylimääräinen vaatekomero; huoneistossa on jo kaksi tilavaa vaatehuonetta. Sängynpäädyn massiivinen senkki vaihdetaan sirompaan malliin. Väritys ruskean eri sävyjä ja valkoista. Viereinen huone on nuorten miesten huone, ilmettä raikastetaan vaalealla, sini- ja ruskearaitaisilla tekstiileillä. Yhtenäinen säilytysjärjestelmä. Samat sävyt vauvalle sisustettavassa huoneessa.

(Pientä pintaremonttia 21.11.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.