Mainos

Ihonhoidon seitsemän kuolemansyntiä

Saadaksesi kauniin ihon, vältä näitä riskitekijöitä.

1. Näppylöiden puristelu

Älä puristele finnejä - helpommin sanottu kuin tehty! Finnien puristelu voi aiheuttaa tulehduksen leviämisen ihonalaisessa kudoksessa, jolloin yhdestä finnistä muodostuu pian kymmenen uutta. Puristelu heikentää myös ihosolujen seiniä, jolloin finnit mielellään tulevat uudestaankin samaan kohtaan. Puristelusta voi jäädä myös hitaasti paranevia arpia. Jos et saa pidettyä näppejäsi kurissa, ja finniä on ihan pakko puristaa, tee se puhtain sormin mieluiten saunan tai suihkun jälkeen, ja mieluiten illalla, jolloin iho ehtii yön aikana hieman rauhoittua. Purista vain "kypsiä", valkopäisiä näppylöitä, älä koskaan tulehtuneita, syvällä ihossa olevia paukamia.

2. Ihon ylihoitaminen

Ihon säännöllinen hoitaminen on tärkeää, mutta ylihoitaminen on asia erikseen. Ihonhoidossa "vähemmän on enemmän" - mitä yksinkertaisempi rutiini, sen parempi. Lukuisten tuotteiden samanaikainen käyttäminen häiritsee ihon toimintaa. Käytä samoja tuotteita mieluummin pitemmän aikaa, kuin että kokeilisit jatkuvasti uusia tuotteita.

3. Meikit päällä nukkuminen

Muutamat uudet mineraalimeikit ovat niin puhtaita ja hienolaatuisia, että ne kasvoilla voisi periaatteessa jopa nukkua. Mutta yleisesti ottaen meikit naamassa nukkuminen ei ole hyvä idea. Yön aikana ihon pitää saada hengittää ja uudistua. Vanhat meikit ja kasvoille päivän aikana kertynyt lika tukkii ihohuokosia ja silmämeikeissä nukkuminen voi aiheuttaa silmätulehduksen - tyynyliinan tuhriintumisesta nyt puhumattakaan.

4. Auringon ottaminen ilman suojavoidetta

Maltillinen auringonotto parantaa ihon ulkonäköä ja lievittää ihon tulehduksia, esimerkiksi aknea. Ihoa ei kuitenkaan saa kärventää tai polttaa auringossa. Auringon ultraviolettisäteily on suurin syy ihon ennenaikaiseen vanhentumiseen, veltostumiseen ja ryppyihin. Käytä aina aurinkovoidetta tai päivävoidetta, jossa on vähintään suojakerroin 15.

5. Alkoholi

Lasillinen viiniä silloin tällöin ei juurikaan vaikuta ihoon. Ulkoisesti käytettynä alkoholi on haitallista iholle. Vältä alkoholipitoisia kasvovesiä, jos ihosi on kuiva tai rasvainen. Saatat ehkä ajatella, että alkoholi vähentäisi ihon rasvaisuutta, mutta alkoholi kuivattaa ihoa liikaa, jolloin iho puolustautuu tuottamalla entistä enemmän rasvaa. Pinnalta kuivunut iho voi myös hilseillä, joka tukkii ihohuokosia ja voi aiheuttaa finnejä. Puhdista rasvainen iho miedoilla puhdistusaineilla, jolloin iho tasapainottuu ja rasvaisuus pikkuhiljaa vähenee itsestään.

6. Saippua

Riippumatta siitä mitä äitisi tai isoäitisi sanoi tai teki, tavallinen saippua ei sovi kasvojen puhdistamiseen. Saippua tekee luontaisesti happamasta ihon pinnasta emäksisen, jolloin ihon vastustuskyky bakteereita ja sieniä vastaan heikkenee. Saippua myös kuivattaa ihoa liikaa eikä poista meikkiä kunnolla. Jos haluat käyttää jotakin vaahtoavaa tuotetta, käytä erityistä kasvosaippuaa tai geelimäistä, vaahtoavaa kasvojenpuhdistusainetta.

7. Rasvaton ruokavalio

Vaikka haluaisit laihtua tai pysyä hoikkana, täysin rasvaton ruokavalio on epäterveellinen ja "näännyttää" ihon. Välttämättömien rasvahappojen puute tekee ihosta harmaan ja kuivan. Syö siis pähkinöitä, kalaa, omega-3 rasvahappoja ja oliiviöljyä, niin ihosi pysyy nuorekkaana ja hehkeänä.


AVA

Teksti: Tuuli Turtola

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.