Mainos

Ihanat, kamalat sisarukset

Kun isä tai äiti ei ymmärrä, sisko kyllä ymmärtää, sanoi tuntematon. Pikkusisko tai -veli käy joskus hermoille, mutta hänen kanssaan kannattaa silti vetää yhtä köyttä.

Wikihow.com neuvoo, miten selviät sisarustesi kanssa tilanteista, jotka voivat helposti päättyä huutomatsiin.

Älä lavertele kaikesta

Jos sisaruksellasi on kavereita kylässä, älä tuppaa heidän seuraansa tai salakuuntele oven takana. Vaikka olisikin hauskaa hengailla samassa porukassa, sisaruksillasi on oikeus omaan rauhaan. Jos olet hillitty ja rauhallinen, saatat jopa saada kutsun heidän seuraansa. Jos sinua pyydetään poistumaan, tottele.

Salakuunteleminen ei hyödytä, koska sitä harrastetaan yleensä tietojenkeruun nimissä. Jos sisaruksesi saa selville, että salakuuntelet, luottamuksenne rakoilee ja et ainakaan saa häneltä haluamiasi tietoja.

Älä riennä kertomaan vanhemmillesi jokaista pientä rikettä, jonka sisaruksesi tekee. Et luultavasti voita suuria palkintoja lavertelemalla veljestäsi, jos hän syö kaksi keksiä, vaikka sai luvan ottaa vain yhden. Vakavista asioista saa ja pitää kertoa.

Isojen tyttöjen seuraan

Riiteleminen tai ilkeily ei ole paras tapa saada huomiota sisaruksiltasi. Avun pyytäminen, tavaroiden lainaaminen luvan kanssa tai yhteinen leffailta on paljon rennompi tapa jakaa asioita.

Jos makunne tai elämäntapanne ovat täysin erilaiset, varaudu joustamaan. Voit joskus kuunnella sitä kamalaa CD:tä vain, jotta pikkuveljesi olisi iloinen.

Muista sisaruksiesi syntymäpäivät, ja hanki heille pieni lahja. Pienille sisaruksille paras lahja voi olla pääsy "isojen tyttöjen" seuraan päivän ajaksi.

Auta sisaruksiasi kotiläksyissä tai vastaavasti pyydä apua. Avun pyytäminen on kohteliaisuus, johon monet vastaavat innokkaasti. Näin vahvistat positiivista suhdetta välillänne.

Sisarus tukee

Kerro sisaruksellesi, jos sinulla on suuria huolia ja olet ahdistunut. Yleensä veri on vettä sakeampaa, ja vaikka siskosi kiusaisi sinua kotona, hän tuskin sallii muiden tehdä niin koulussa. Keskustelkaa asioista aluksi keskenänne.

Aikuisen apu voi olla tarpeen, jos ongelmat eivät hälvene. Sisarus voi myös tarjota henkistä tukea, kun menet kertomaan asioistasi aikuiselle.

Älä paljasta sisaruksesi intiimejä salaisuuksia - ethän halua rikkoa suhdettanne?

Joskus hermot menevät

Viettäkää erityistä sisarusaikaa, jolloin teette asioita yhdessä. Jos olette kiinnostuneita samoista asioista, yhteinen harrastus voi olla hyvä idea. Varmista, että teette edes jotain yhdessä ainakin kerran viikossa.

Älä käskytä pienempiä sisaruksiasi tai usko olevasi heitä parempi. He kyllä huomaavat asenteesi.

Kun useita ihmisiä asuu yhdessä, aina ei voi olla iloinen. On vain luonnollista, että joskus hermot menevät. Tällaisissakin tilanteissa voit valita, jäätkö tilanteeseen huutamaan ja mahdollisesti pahoittamaan sisaruksesi mielen, vai lähdetkö pois riitatilanteesta. Huutaminen ei rakenna hyvää sisarussuhdetta.


Helmi myös Twitterissä, tutustu!

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Wikihow.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.