"Ihan käsittämätön joukkue" – EM-kisoissa edelleen yksi selvä mestarisuosikki, mutta esiin on noussut valtava haastaja

6:45
Huuhkajien pudotuspelipaikka toisi jättipotin Palloliitolle.

MTV Urheilun asiantuntija Mehmet Hetemaj teki analyysin tämän hetken jalkapallon EM-kisojen voimasuhteista.

Jalkapallon EM-kisojen alkulohkovaihetta on puolet takana. Kolme joukkuetta on onnistunut varmistamaan paikkansa pudotuspeleissä. Huuhkajien lohkosta jatkoon etenee varmasti Belgia. Hollanti on ainoana varmistanut lohkovoittonsa.

Hetemaj nostaa esille erityisesti kolmannen jatkopaikkansa varmistaneen joukkueen, Italian, joka on aloittanut turnauksen vahvasti kahdella 3-0-voitolla.

– Italia on ollut erittäin energinen ja hyvin organisoitu joukkue. Muoto pysyy hyökätessä ja puolustaessa, joukkueessa on nopeutta ja henkeä. Ja Italia yleensä vain parantaa turnauksen edetessä, Hetemaj sanoo.

Vaikka Italia saakin Hetemaj'n osalta kehuja, niin silti ykkösenä listalle nousee hallitseva maailmanmestari Ranska.

– Kyllä minä silti Ranskan ykköseksi nostan. Saksa-pelissä Karim Benzema palasi hienosti mukaan joukkueeseen ja näihin turnauksiin. Ja siellä on laatua jokaiselle pelipaikalle, myös vaihtopenkiltä. Ihan käsittämätön joukkue, Hetemaj hehkuttaa.

Kolmantena maana Hetemaj nostaa esille Englannin, joka voitti ensimmäistä kertaa EM-kisojen avauspelin. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Kroatia lukemin 1-0. Englanti kohtaa torstai-iltana Skotlannin.

– Onko Englannissa samanlaiset paineet kuin aiemmin vai annetaanko näille nuorille pelaajille enemmän anteeksi ja vapauksia peliin? Ehkei tilanne ole nyt sama, Hetemaj pohtii.

Kärkikolmikon takaa löytyy myös yksi musta hevonen. Ensimmäisenä joukkueena lohkovoiton varmistanut ja avauspeleissään Ukrainan sekä Itävallan kaatanut Hollanti on Hetemaj'n mielestä varteenotettava vaihtoehto yllättämään terävimmän kärjen.

– Hollanti saattaisi horjuttaa näitä kolmea hyvänä päivänä, Hetemaj toteaa.

Jalkapallon EM-kisoissa on vielä puolet alkulohkon peleistä jäljellä. Huuhkajien päätöspeli on luvassa ensi maanantaina. Alkulohkovaihe päättyy keskiviikkona 23. kesäkuuta. Pudotuspelit alkavat sunnuntaina 27. kesäkuuta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja