Mainos

Ihailija yritti Breivik-oikeudenkäyntiin: Lupasin rakkaalleni, että tulen

Norjan joukkosurmaaja Anders Behring Breivikiä tukenut nainen yritti päästä oikeudenkäyntiin maanantaina, kertoo Norjan TV2.

Saksalaisnainen jonotti Oslon käräjäoikeuteen toimittajien joukossa heti oikeudenkäynnin ensimmäisenä päivänä. Hän halusi sisään saliin osoittaakseen tukensa ja sympatiansa Breivikille. Stuttgartista kotoisin oleva nainen kertoi toimittajille viipyvänsä Norjassa kaksi viikkoa ja seuraavansa oikeudenkäyntiä tämän ajan.

Nainen myönsi Norjan TV2:lle, että hän on kirjoittanut Breivikille kirjeitä. Nainen oli luvannut Breivikille olevansa paikalla oikeuskäsittelyssä. Hän on kertonut poliisille olevansa Breivikin rakas, mutta mitään todisteita tästä ei ole, poliisi kertoo.

Aiemmin norjalaislehti VG oli kertonut erään saksalaisnaisen lähettäneen joukkosurmaajalle myös rahaa. Norja TV2 ei kuitenkaan saanut vastausta siihen, onko kyseessä sama nainen.

Saksalaisihailija ei kuitenkaan päässyt sisälle käräjäoikeuteen. Viranomaiset olivat saaneet selville, että nainen oli aiheuttanut järjestyshäiriöitä useita kertoja kotimaassaan. Hänet lähetettiin takaisin Saksaan jo tiistaina.

Oslon käräjäoikeuden edessä on nähty myös muita Breivikin ihailijoita, jotka ovat kuitenkin joutuneet tiukkojen turvatoimien ja lukuisien viranomaisten syyniin. Lisäksi Breivikin kerrotaan saaneen ihailijapostia selliinsä.

Turvatoimet ovat huipussaan koko oikeudenkäynnin aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.