Ida Hulkko sittenkin EM-finaaliin – tällainen erikoinen tilanne oli taustalla

Ida Hulkon vauhti riitti naisten 100 metrin rintauinnissa kymmenenneksi Belgradin pitkän radan EM-kilpailuissa. Hulkko ui tiistaina ajan 1.08,91, joka riitti omassa välierälähdössä kuudenneksi ja välierien kokonaistuloksissa kymmenenneksi. Uintiliitto tiedotti myöhään tiistai-illalla, että Hulkko ylsi silti finaaliin kahdeksan joukossa. Välierissä oli tiedotteen mukaan tullut kaksi peruutusta.

Aamupäivän alkuerissä Hulkko ui 1.09,07 ja oli 13:s. Veera Kivirinta oli alkuerien 21:s, Anniina Murto 28:s ja Kiia Metsäkonkola 29:s. Välierien nopein oli Viron Eneli Jefimova ajalla 1.06,60.

– Alkueräuinti oli vähän tahmainen, mutta se on sama kuin ensitreffeillä: tarkoitus on vain päästä seuraaville treffeille, Hulkko sanaili alkueränsä jälkeen Uimaliiton äänitteellä.

Aamupäivän muut suomalaisuimarit jäivät vaille jatkopaikkoja.

Naisten 50 metrin perhosuinnissa Aliisa Soini oli alkuerien 20:s ja Mia Pentti 24:s. Miesten 100 metrin vapaauinnin alkuerissä Tomas Koski oli parhaana suomalaisena 43:s. Ronny Brännkärr sijoittui 59:nneksi, Ari-Pekka Liukkonen 75:nneksi ja Kalle Mäkinen 85:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat