Mainos

Ice Cube villitsi yleisön Blockfesteillä

Yksi maailman tunnetuimmista hip hop -artisteista esiintyi myöhään perjantaina hip hop –tapahtuma Blockfesteillä Tampereella.

Amerikkalainen Ice Cube eli O'Shea Jackson on räppiuransa lisäksi esiintynyt reilussa parissakymmenessä elokuvassa, lisäksi hän on käsikirjoittanut ja tuottanut elokuvia.

Ice Cube saapui Tampereelle torstaina ja vietti vapaasti päivänsä kaupungilla. Fanien mukaan hän istuskeli myös terassilla.

Illalla Ice Cube veti tunnin keikan ja villitsi yleisön vanhoilla hiteillä parinkymmenen vuoden takaa. Artisti muisti toistuvasti yleisöään kehumalla Suomea.

Blockfesteiltä Ice Cube lähti suoraan lentokentälle ja Sveitsiin.

Lauantaina hän esiintyy keikalla Royal Arena Festivaleilla, jossa koko Euroopan kiertueen ohella Blockfestienkin keikan peruneen Busta Rhymesinkin piti esiintyä.

Maailmanluokan tähti pitää kiinni tyylistään

Tapahtuman järjestäjän mukaan Ice Cuben saaminen festareille oli merkittävä saavutus.

– Tämä on mielettömän iso asia saada maailmanluokan tähti esiintymään meille, sanoo festivaalien tuottaja Kalle Kallonen.

Vaikka elokuvamaailma on imaissut Ice Cuben osittain mukaansa, hip hop on säilynyt miehen sydämessä. Tämä on taannut myös suosion ja vakavasti otettavan aseman hip hop -piireissä.

– Hän on pitänyt kiinni omasta tyylistään, eikä hän ole onneksi lähtenyt liian kaupalliselle linjalle, Kallonen tuumii.

Ice Cube poikkeaa Euroopan kiertueellaan Suomen lisäksi Sveitsissä, Oslossa ja Kööpenhaminassa.

Tapahtuma paisunut vauhdilla

Blockfest järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Blockfest syntyi aikoinaan nuorten harrastajien innostuksesta, ja ensimmäisenä vuonna tapahtumaan osallistui vielä alle 2000 hip hopin ystävää. Viime vuonna kävijöitä oli jo 10 000, minkä arvellaan tuplaantuvan tänä vuonna.

Kyseessä onkin tällä hetkellä Suomen suurin hip hop -genren festivaali.

Festivaali joutui kasvamisensa vuoksi vaihtamaan tänä vuonna paikkaa Tullikamarilta Ratinanniemeen.

Lauantaina Busta Rhymesin tilalla esiintyy Brooklynista kotoisin oleva Talib Kweli. Festivaaleilla esiintyy maailmantähtien lisäksi kolmisenkymmentä suomalaista räppäriä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.