Mainos

IBM teki hyvän tuloksen

International Business Machines, maailman suurin tietokonevalmistaja, on kertonut sijoittajille hyviä uutisia. IBM:n vuoden 2000 viimeisen vuosineljänneksen voitot nousivat 28 prosenttia ja tulos ylitti markkinoiden odotukset. Ajankohdan nettotulot olivat 2,7 miljardia dollaria eli 1,48 dollaria osakkeelta. Analyytikot olivat odottaneet 1,46 dollarin tuottoa per osake. Vuosi takaperin tulot olivat 2,1 miljardia dollaria, 1,12 dollaria osakkeelta.

IBM:n myynti nousi kuusi prosenttia vuoden takaisista luvuista 25,6 miljardiin dollariin. Yhtiön mukaan myynnin kasvu olisi ollut 12 prosentin luokkaa ilman valuuttatappioita.

-Kun katsomme vuotta 2001, niin USA:n talousilmastossa on olemassa epävarmuutta, sanoi IBM:n pääjohtaja Louis Gerstner. Hänen mukaansa IBM:n tilanne näyttää kuitenkin hyvältä.

Apple tappiolle

Toinen tietokonevalmistaja Apple kertoi sen sijaan huonoja uutisia. Yhtiön tämän vuoden ensimmäinen osavuositulos jäi reilusti miinukselle, kyseessä on yhtiön ensimmäinen tappiollinen tulos kolmeen vuoteen. Nettotappio oli 195 miljoonaa dollaria, 58 centtiä osakkeelta.

Vuosi sitten vastaavana aikana yhtiö tuotti vielä voittoa 183 miljoonaa dollaria, 51 centtiä per osake. Yhtiön myynti putosi 1, 01 miljardiin dollarin vuoden takaisesta 2,34 miljardista dollarista, pudotusta oli 57 prosenttia. Myynti oli jotakuinkin markkinoiden odotusten mukainen ja yhtiön tappio oli hieman pienempi, kuin oli pelätty.

Boeingin tulos hyvä, Kodakin huono

Valokuvaustarvikkeisiin erikoistunut Eastman Kodak-yhtiö ilmoitti eilen, että sen vuoden 2000 viimeisen vuosineljänneksen tulos oli huomattavasti heikentynyt vuoden takaisista luvuista. Vuosineljänneksen tuotto oli 194 miljoonaa dollaria, 66 centtiä osakkeelta. Vuosi sitten vastaavat luvut olivat 425 miljoonaa dollaria ja 1,50 dollaria per osake. Yhtiö on myös varoittanut huonosta ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksesta.

Maailman suurin lentokoneiden valmistaja Boeing kertoi puolestaan odotettua paremmasta tuloksesta. Yhtiön voitot nousivat 36 prosenttia viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Yhtiön tuotto oli 877 miljoonaa dollaria, 1,01 dollaria osake. Analyytikot olivat odottaneet 91 centin tuottoa per osake. Vuotta aiemmat luvut olivat 662 miljoonaa dollaria ja 74 centtiä osakkeelta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.