Mainos

Hyytävän loppuviikon jälkeen pieni paluu kesään?

Sää kylmenee huomenna viitisen astetta tästä päivästä. Ensi viikon alkupuolella saatetaan kuitenkin päästä vielä paikoin 22-23 asteeseen.

Lähipäivinä sää on viileää. Torstaina lämpötilat notkahtavat viitisen astetta keskiviikon lukemista. Tuulet heikkenevät perjantaihin mennessä, mutta epävakainen sää jatkuu loppuviikolla.

Alkuviikolla lännestä lähestyvä matalapaine imaisee etelästä lämmintä ilmaa mukaansa Suomeen asti. Viron korkeudella saatetaan päästä lähelle hellelukemia. Ennustemallit ovat kuitenkin vielä hyvin epävarmoja.

– Lämpötilat voivat hyvällä lykyllä nousta tiistaina Suomessa 22-23 asteeseen. Tuulet kuitenkin voimistuvat samalla, joten sää ei enää tunnu kovin kesäiseltä. Mikäli matalapaine tulee lännestä nopeammin, lämpötilat eivät ehdi nousta näin korkeiksi. Tässä matalapaineessa voi olla voimaa vaikka myrskyksi asti, mutta ennustettavuus sinne asti on vielä heikkoa, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Mahdollinen lämpeneminen on kuitenkin vain hyvin lyhytaikainen ilo, sillä ensi viikon puolivälissä lännestä saapuu uusi matalapaine. Se tuo mukanaan epävakaista ja viileää ilmaa.

(MTV3)

Katso video Suomen ja Euroopan säästä:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.