Mainos

Hyvinkään ampuja fanittaa legendaarista tarkka-ampujaa ja Saksan armeijaa

Hyvinkään ampumisista epäilty 18-vuotias hyvinkääläismies harrastaa airsoft-taistelupeliä ja kannattaa ainakin Facebookissa Jokereiden jääkiekkojoukkuetta.

Facebookin mukaan mies näyttää pitävän tarkka-ampuja Simo Häyhästä, Saksan armeijasta, Klamydian, Rammsteinin ja Ramonesin musiikista sekä Muumeista. Sosiaalisessa mediassa hän kertoi myös ajokokeen läpäisemisestä.

Facebook-statuksensa hän päivitti matkapuhelimellaan juuri ennen ampumisia. "Oli kivaa toverit", hän kirjoitti.

Ampujaksi epäilty opiskeli Hyvinkäällä Hyrian ammatillisessa koulutuskeskuksessa luonnonvara-alaa, mutta hänet erotettiin viime keväänä poissaolojen vuoksi, kertoo Hyrian toimitusjohtaja Jarno Tuimala STT:lle.

Miehen lisäksi kaksi surmansa saanutta opiskelivat myös Hyriassa, mutta Tuimalan mukaan he kaikki olivat eri yksiköissä eri puolilla kaupunkia.

Mies on poliisin kuvailun mukaan täysin normaali nuorimies, jolla on ystäviä ja läheisiä sekä harrastuksia.

– Hän oli ollut perjantai-iltana kavereidensa kanssa pubissa juomassa olutta. Olemme kuulleet kaikkia näitä tuttavia, joiden kanssa hän oli edellisenä päivänä tekemisissä. Osa heistä on arvioinut epäillyn olleen hieman humalassa, osa enemmän, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista.

Miehellä oli sunnuntaina puoliltapäivin Facebookissa vielä 64 kaveria. Määrä laskee tasaisesti.

STT:n mukaan poliisi kertoi tänään, että Hyvinkään ampujan käyttämät aseet olivat peräisin asekaapista, joka oli miehen vanhempien kotona. 18-vuotias mies otti aseet luvatta kaapista. Aseet olivat poliisin mukaan asianmukaisesti lukittuina. Ampujalla itsellään ei ole aselupia.

Rikoskomisario Ihaksinen ei virallisesti vahvista, mistä epäilty sai aseet.

Korjattu 28.5. klo 15: Ampuja ei ollut käynyt armeijassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.