Mainos

Hyvinkää-tutkinta: Rekonstruktio ensi yönä

Poliisi tekee rekonstruktion Hyvinkään ampumisista kaupungin keskustassa ensi yönä kahden aikaan. Siinä pyritään mallintamaan autenttisesti rikospaikka ja valottamaan tapahtumien kulkua.

Poliisin tekemä tekninen tutkinta esimerkiksi ampumispaikalta on tehty päivänvalossa, mutta nyt tapahtumia tarkastellaan yöaikaan.

– Rekonstruktiolla on suuri merkitys, kun pohditaan sitä, oliko ampujan kohteiden valinta sattumanvarainen, kertoo tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista.

Tähän saakka poliisi on kertonut, että Hyvinkään ampujan uhrit näyttävät valikoituneen sattumanvaraisesti. Ainoa, jota hän todennäköisesti ampui tarkoituksella, oli kärkipartiossa ollut konstaapeli.

– Hän näki poliisin auton tulevan. Muiden osalta hän ampui vain kohti, Ihaksinen sanoo.

Poliisi pyrkii esitutkinnassa tarkentamaan, missä järjestyksessä haavoittuneita ammuttiin.

Poliisin mukaan ampumiset myöntänyt 18-vuotias Eero Hiltunen ampui neljä viimeistä laukausta kahdesta aseestaan järeämmällä kiväärillä, joka on kaliiberiltaan 308.

– Viimeinen, johon hän on tällä osunut, on ollut tämä konstaapeli.

Vakavimmin loukkaantunut poliisi leikattiin eilen neljännen kerran. Töölön sairaalan lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo kertoo, että tänään aamulla hänen tilansa on ollut vakaampi.

– Tilanne on edelleen vakava, mutta jossakin määrin vakaampi siihen nähden mitä oli aikaisemmin. Sen (leikkauksen) jälkeen näyttää, että meillä olisi mahdollisuuksia, Hirvensalo kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.