Hyvän raskauden A B C

Suunnittelu helpottaa uuden perheenjäsenen tulemista maailmaan. Naisen on hyvä muuttaa elämänapojaan jo ennen raskauden alkua.

Oikeat ateriavalinnat, lisäravinteiden käyttö ja henkinen valmistautuminen helpottavat raskauden sujumista. The Stir neuvoo, kuinka raskaus lähtee käyntiin terveellisesti.

Käy lääkärintarkastuksessa ennen raskautta

Mikäli mahdollista, käy kunnon lääkärintarkastuksessa jo ennen raskautta. Näin voit varmistaa, että olet parhaassa mahdollisessa kunnossa, kun lapsi alkaa kasvaa sisälläsi. Mikäli sinulla on terveysongelmia, lääkärit osaavat opastaa sinua, kuinka pärjäät vaivojesi kanssa niin, että myös lapsen on hyvä syntyä tähän maailmaan. Muista myös tarkistaa, ovatko rokotuksesi kunnossa. Lääkäri osaa neuvoa myös, sopiiko käyttämäsi lääkitys raskaana olevalle.

Hankkiudu ihannepainoosi ennen raskautta

Ihannepainossa tunnet olosi hyväksi jo ennen raskautta, ennen kun alat kerätä lisää painoa vauvaa varten. Kun pudotat painoasi, teet palveluksen myös terveydellesi. Hyvien elämäntapojen omaksuminen on tärkeää jo ennen raskautta.

Opettele terveelliset elämäntavat

Opettele tekemään oikeita ateriavalintoja. Syö monipuolisesti, vähennä kofeiinia ja opettele lista ruuista, joita ei tulisi syödä raskauden aikana.

Foolihappo käyttöön

Foolihapon käyttö vähentää raskauden aikaisia komplikaatioita. Ongelma on kuitenkin se, että foolihappoa tulisi käyttää jo ennen raskausaikaa, jotta se toimisi.

Suunnittele raskautesi

Melkein puolia raskauksista ei ole suunniteltu. Raskauden suunnitteleminen auttaa valmistautumaan uuden perheenjäsenen tuloon mentaalisesti, emotionaalisesti ja taloudellisestikin.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock, Dimitriy Shironosov

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja