Mainos

Hyväksikäyttökohu Kenian kouluissa: Tyttöoppilaat raskaina opettajilleen

Keniassa kouluissa on paljastunut laaja hyväksikäyttörikosten sarja, jonka seurauksena yli tuhat opettajaa on saanut potkut viimeisen kahden vuoden aikana. Miesopettajien uhrit ovat olleet iältään 12-15-vuotiaita tyttöjä.

Viime vuonna 600 opettajaa erotettiin tehtävistään hyväksikäyttöepäilyjen vuoksi, tänä vuonna potkut on saanut 550 opettajaa. Valtaosa tapauksista on sattunut syrjäisissä kyläkouluissa.

Lukuisissa hyväksikäyttötapauksissa tyttöoppilaat ovat tulleet raskaiksi opettajilleen.

Lasten oikeuksia ajavan Cradle-säätiön johtaja Brian Weke kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa esimerkin järkyttävästä tapauksesta, johon hän törmäsi Nyanzan provinssissa viime vuonna.

- Eräässä alakoulussa oli yli 20 tyttöä raskaana. Lähes puolet heistä kantoi opettajansa lasta, Weke sanoo.

Kenian hallituksen korkea-arvoinen viranomainen Ahmed Hussein kertoo, että ilmitulleiden hyväksikäyttötapausten määrä on yllättänyt viranomaiset. Ongelman olemassaolo tiedettiin jo aikaisemmin, mutta sen laajuus valkeni vasta hiljattain, kun viranomaiset avasivat hyväksikäyttäjien uhreille auttavan puhelimen.

Opettajat lahjovat vanhempia

Lukusia tapauksia on jo viety oikeuteen ja opettajille on langetettu tuomioita. Moni kouluissa tapahtuva seksuaalirikos jää kuitenkin yhä selvittämättä.

Brian Weken mukaan ongelmana on yksikertaisesti se, etteivät syrjäisten asuinalueiden kouluviranomaiset ilmoita rikoksista poliisille.

Lisäksi korruptio ja lahjonta estävät rikosten julkituloa erityisesti Kenian köyhällä maaseudulla.

Useiden miesopettajien on kerrottu lahjonneen raskaaksi saattamiensa tyttöoppilaiden vanhemmat, jotta tapaukset eivät päätyisi oikeuden eteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.