Hyväksikäyttö lapsuudessa ajoi Valioliigan ex-tähden rankkaan kierteeseen: "Roikotti minua sillan reunalta"

Englannin entinen maajoukkuepelaaja Dele Alli paljastaa rankkoja kokemuksia nuoruudestaan. Evertonin keskikenttäpelaaja joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi lähipiirissä ollessaan vain kuusivuotias.

Alli 27, puhui avoimesti mielenterveysongelmistaan ja lapsuuden traumoistaan Gary NevillenThe Overlap -podcastissa. Hyväksikäyttö johti kierteeseen huonoja päätöksiä.

– Äitini ystävä hyväksikäytti minua, kun olin vain kuusivuotias. Hän oli paljon talossa, kun äitini oli alkoholisti, Alli avautui Nevillelle.

– Minut lähetettiin Afrikkaan oppimaan kurinalaisuutta ja palautettiin sitten takaisin. Aloitin seitsemänvuotiaana tupakoinnin ja kahdeksanvuotiaana huumeiden myynnin. Vanhempi henkilö sanoi minulle, ettei pyörällä ajavaa poikaa pysäytettäisi, joten ajoin ympäriinsä jalkapalloni kanssa ja huumeet sen alla. 11-vuotiaana viereisen korttelin kaveri roikotti minua sillan reunalta.

Alli adoptoitiin hänen ollessaan 12-vuotias. Tämä koitui nuorukaisen pelastukseksi.

– En olisi voinut pyytää parempia ihmisia. Jos Jumala loi ihmiset, hän loi heidät.

Alli teki läpimurtonsa Valioliigassa Tottenhamissa siirryttyään lontoolaisseuraan MK Donsista kaudelle 2015-2016. Keskikenttäpelaaja viimeisteli 10 maalia ensimmäisellä kaudellaan ja 18 osumaa kaudella 2016-2017.

Tottenham taisteli Allin huippuvuosina kahdesti Valioliigan mestaruudesta ja pelasi Mestarien liigan finaalissa keväällä 2019. Hän oli myös mukana Englannin neljän parhaan joukkoon selvinneessä MM-joukkueessa Venäjällä 2018.

Allin ura on lähtenyt jyrkkään laskuun viime vuosien aikana. Englantilaisella on vaikea lainajakso takana Turkissa Besiktasin riveissä, eikä peliaikaa kertynyt minuuttiakaan helmikuun jälkeen.

Mielenterveyden kanssa taistellut Alli paljasti Nevillelle myös kärsineensä vaikeasta unilääkeriippuvuudesta. Keskikenttäpelaaja pääsi pois vieroituksesta viime kuussa kuuden viikon kuntoutuksen jälkeen.

– Jouduin huonoon kierteesen ja tukeuduin asioihin, jotka vahingoittivat minua. Heräsin vain joka aamu ja ajettelin voittaneeni tämän taistelun, menin harjoituksiin, hymyilin ja näytin onnelliselta. Sisäisesti olin häviämässä sitä taistelua. Sitten loukkaannuin ja seura kertoi minun tarvitsevan leikkausta. Koin ne samat tunteet kuin tämän kierteen alkaessa, enkä halunnut sen tapahtuvan uudestaan, Alli kertoi.

– Menin sinne (vieroituskeskukseen) ja vietin kuusi viikkoa siellä. Everton tuki minua sataprosenttisesti ja olen heille ikuisesti kiitollinen siitä.

 

Lue myös:

    Uusimmat