Mainos

Hyvä maalivahtipeli koostuu monesta palasesta – "Kaikki pelaajat ovat maalivahdille vihollisia"

7:56

C Moren asiantuntijat Petteri Nokelainen, Risto Dufva ja Sinuhe Wallinheimo pureutuvat Mestareiden pöydässä maalivahtipelaamiseen.

Hyvä joukkue tarvitsee aina hyvän maalivahdin pärjätäkseen. C Moren asiantuntijat pohtivat voittavan maalivahdin ominaisuuksia, joista yksi nousee ylitse muiden.

– Tasaisuus on tietenkin se a ja o. Se antaa joukkueelle positiivisella tavalla hyvän olon tunteen, että voi luottaa maalivahtiin. Voi olla, että välillä tuleekin niitä helppoja maaleja, mutta pystyt itse nollaamaan sen, ja joukkue tietää edessä, että tuo jätkä pystyy sen nollaamaan, Wallinheimo sanoo.

Wallinheimo nostaa esiin myös yhden seikan, jossa maalivahtien on oltava tarkkana. Pelikentällä sattuu ja tapahtuu jatkuvasti, joten maalivahtien on oltava tarkkana pelin joka hetkellä, sillä kiekko voi ottaa erikoisiakin kimmokkeita hetkellä millä hyvänsä.

– Periaatteessa kaikki pelaajat ja tuomarit ovat maalivahdille vihollisia. Ei ikinä tiedä, mistä se kiekko menee maaliin. Kaiken kaikkiaan paketin pitää olla koko ajan kunnossa, mitä tahansa siellä kentällä tapahtuu, Wallinheimo toteaa.

Katso asiantuntijoiden mietteet maalivahtipelaamisesta kokonaisuudessaan pääkuvan videolta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja