Huvipuistot ovat taas avautumassa – näin paljon ranneke nyt maksaa eri paikoissa

Linnanmäki aukesi yleisölle - kuinka paljon päivärannekkeista joutuu pulittamaan tänä vuonna? 2:15
Mitä Linnanmäen toimitusjohtaja ajattelee nykyisistä päivärannekkeiden hinnoista? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Huvipuistokausi avattiin tänään Linnanmäen huvipuistossa. Montaa huvipuistovierasta kiinnostavat kuitenkin laiteuutuksien lisäksi myös nykyiset lippujen hinnat. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma selvitti, kuinka paljon päivärannekkeesta joutuu tällä hetkellä pulittamaan eri puolilla Suomea.

Vappuviikonloppu tarkoittaa ilmapallojen, serpentiinien ja valkolakkien lisäksi myös huvipuistokauden avautumista.

Linnanmäellä portit avattiin perjantaina iltapäivällä innokkaalle yleisölle hintojen noususta huolimatta.

– Tänä kesänä rannekkeen hinta maksaa 47 euroa, mutta meillä on monenlaisia lipputuotteita, toteaa Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Linnanmäen rannekehinnat ovat viime vuoteen verrattuna muutaman euron kalliimpia ja kymmenessä vuodessa nousua on tapahtunut kymmenen euroa.

– Jos ajatellaan, että siinä on yksi euro vuodessa, niin se on vähemmän kuin inflaation merkitys. Kaikki kustannukset nousevat, samassa suhteessa Linnanmäen rannekkeen hinta nousee, Adlivankin selittää.

Särkänniemessä muuttuva hinnoittelu

Tampereella Särkänniemen huvipuistossa taas on käytössä niin sanottu kelluva hinnoittelu. Halvimmillaan päivärannekkeen voi saada 29 eurolla, kalleimmillaan se maksaa 49 euroa.

– Mitä aikaisemmin lipun ostaa, niin sitä edullisemmin sen saa. Päivän hinta muodostuu sen ostohetken ja vierailupäivän mukaan, sanoo Särkänniemen kaupallinen johtaja Heikki Ihanamäki.

Hänen mukaansa Särkänniemi on halunnut tasoittaa pääsesongin vilkkaimpien päivien asiakaspainetta ja ohjata asiakkaita edullisempien hintojen kautta myös rauhallisemmille päiville. Hinnoittelumalli on ollut käytössä Särkänniemessä jo neljän vuoden ajan.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

– Tämä on hirveän tuttu tapa esimerkiksi lentoyhtiöistä tai vaikka junamatkojen ostamisesta, Ihanamäki sanoo.

Muista Suomen huvipuistoista esimerkiksi Kouvolan Tykkimäen huvipuistossa kesän rannekkeen hinta on 39 euroa etukäteen hankittuna. Alahärmän Powerparkissa taas päiväranneke maksaa 42 euroa.

Särkänniemen rannekehinnat vaihtuvat päivän mukaan - miksi kelluva hinnoittelu on otettu käyttöön? 2:21
Mitä hyötyä kelluvasta lippuhinnoittelusta on ollut Särkänniemelle? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.


Lue myös:

    Uusimmat