Huuhkajista ei tullut Maltan puluja

Suomen jalkapallon A-maajoukkue joutui tekemään täyden iltapuhteen voittaakseen, kun se kohtasi keskiviikkona Maltan maaottelussa Ta'Qalissa.

Huuhkajat nousi toisella puoliajalla tappioasemasta 2-1-voittoon Roman Eremenkon ja Mika Väyrysen osumilla.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne tuli 12. minuutilla, kun Tim Sparv puski kulmapotkusta ylärimaan. Seuranneesta vastahyökkäyksestä Veli Lampi joutui alimpana puolustajana kaatamaan Maltan Michael Mifsudin rangaistuspotkun arvoisesti. Suomen maalivahti Peter Enckelman kuitenkin torjui Mifsudin rankkarin oikeasta alakulmasta.

Isännät kuitenkin siirtyivät 17. minuutilla 1-0-johtoon. Jukka Raitalan purkuyritys epäonnistui, ja Mifsudilla oli helppo työ siirtää kotijoukkue johtoon lähietäisyydeltä.

Tauolla vaihdosta kentälle tullut Teemu Tainio pääsi heti toisen jakson neljännellä minuutilla ampumaan kaukaa, mutta pallo pysähtyi ylärimaan. Suomi hallitsi kenttätapahtumia ja hallinta tuotti tulosta 66. minuutilla. Kasper Hämäläinen kaadettiin rangaistusalueella, ja Roman Eremenko viimeisteli pilkulta ensimmäisen maaottelumaalinsa.

Kolme minuuttia myöhemmin Mika Väyrynen puski Suomelle johtomaalin, joka jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Baxter: "Hyvä oppitunti"

Suomen joukkueen päävalmentaja Stuart Baxter myönsi ottelun olleen vaikea.

- Se oli juuri sellainen peli kuin näillä on tapana olla. He aloittivat hyvin, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin hallitsimme peliä. Mielestäni voittomme oli ansaittu, ja samalla tämä oli hyvä oppitunti muutamalle nuoremmalle pelaajallemme, Baxter kertasi ottelua.

Ottelussa sai tehdä joukkuetta kohden kuusi vaihtoa. Suomi käytti odotetusti kaikki vaihtonsa ja peluutti pelaajamateriaaliaan laajalla rintamalla.

Harjoitusottelu, Ta'Qali, Malta:

Malta - Suomi 1-2 (1-0)
17. Michael Mifsud 1-0
66. Roman Eremenko 1-1 rp.
70. Mika Väyrynen 1-2

Suomen avauskokoonpano Malta-ottelussa:

1. Peter Enckelman > 46 min. Fredrikson
2. Veli Lampi
3. Niklas Moisander
18. Toni Kallio > 57 min.Lyyski
5. Jukka Raitala
7. Roman Eremenko
14. Tim Sparv > 46 min. Väyrynen
9. Kasper Hämäläinen > 76 min.Kolkka
17. Roni Porokara
10. Jari Litmanen (C) > 46 min. Tainio
16. Jonatan Johansson > 83 min. Pukki

Vaihdossa:

12. Niki Mäenpää, 12. Otto Fredrikson, 4. Jani Lyyski, 6. Mika Väyrynen, 8. Teemu Tainio, 11. Joonas Kolkka, 13. Markus Halsti, 15. Juska Savolainen ja 19. Teemu Pukki.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat