Huuhkajilla huima mahdollisuus Venäjä-ottelussa, asiantuntijalta varoituksen sana Suomelle – "Silloin ei käy hyvin"

7:09
Videolla MTV Urheilun asiantuntija Juha Reinin mietteitä.

Huuhkajat pelasi itsensä Tanska-voitolla lupaavaan asemaan, mutta peruutteluun ei ole varaa, ennakoi MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini.

Huuhkajien taival EM-kisoissa jatkuu keskiviikkona, kun se kohtaa toisessa ottelussaan Venäjän. Suomi aloitti oman urakkansa upealla tavalla, kun Tanska kaatui Kööpenhaminassa 1-0-lukemin. Venäjä puolestaan kärsi tylyn 0-3-tappion Belgialle.

Avauskierroksen tulokset ovat asettaneet Venäjän haastavaan asemaan. Sen on voitettava Suomi, mikäli se mielii pitää realistiset jatkohaaveet elossa. Asetelma luo Suomelle myös etuja.

– Paineethan ovat nyt täysin Venäjällä. Kun paineet ovat kovimmillaan, heidän suorituskykynsä ei ole välttämättä parhaimmillaan. Sitä meidän pitää pystyä ruokkimaan. Jaksaa uskoa siihen omaan peliin, eikä lähteä tekemään typeryyksiä ja hyökkäämään liikaa, MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini ennakoi.

Huuhkajien suurin ase on kärsivällisyys. Tiiviistä puolustusta tullaan tarvitsemaan myös Venäjää vastaan.

– Mitä pidempään pystymme pitämään oman pakkamme kasassa, vastustaja varmasti turhautuu siihen. Se on Suomen mahdollisuus, Reini toteaa.

Suomi ei kuitenkaan voi vain vetäytyä kuoreensa ja toivoa parasta. Vaikka Tanska voittokin paransi huimasti Suomen jatkomahdollisuuksia ja tasapelipistekin voisi viedä Huuhkajat todella lähelle jatkopaikkaa, ei Pietarin stadionin nurmelle voi lähteä peruuttelemaan.

– Pitää uskaltaa myös mennä eteenpäin. Hakea palloa ja olla aktiivinen. Tehdä Venäjän pelistä hankalaa. Sitä ei tehdä vahingossa, vaan kyllä meidän pitää itse se tehdä. Missään nimessä ei saa lähteä peruuttelemaan. Sellaista ei ole olemassakaan, että lähdetään hakemaan tasapeliä. Silloin ei käy hyvin. Otteluita pitää lähteä voittamaan, Reini painottaa.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja