Mahtavaa, Huuhkajat! Taylor ja Jensen laukoivat Suomen vakuuttavaan voittoon Bulgariasta – näin ottelu eteni

MTV seurasi Huuhkajien Kansojen liigan ottelua Bulgariaa vastaan. Toimittaja Ville-Veikko Valta raportoi tapahtumista paikan päältä Helsingin Olympiastadionilta.

Suomi–Bulgaria 2–0

Klo 20.50: Ottelu päättyy. Suomelle ansaittu voitto Robert Taylorin ja Fredrik Jensenin maaleilla. Samalla päättyy MTV:n liveseuranta. Kiitos seurasta!

Klo 20.48 Kaiken kaikkiaan Suomen esitystä voi kuvailla onnistuneeksi. Nollapelistä huolimatta puolustuksessa on kuitenkin sattunut sellaisia virheitä, joista kovatasoisempi joukkue olisi luultavasti rokottanut. Bulgaria jäi tänään yrityksestä huolimatta hampaattomaksi.

Hyökkäyspäässä Suomen peli on kulkenut ihan kelvollisesti. Teemu Pukin alavire ainoa pieni kauneusvirhe tässä voitossa.

Klo 20.46: Lisäaikaa tulee vähintään kolme minuuttia. 90 minuuttia on jo täynnä. Kamara herkuttelee näyttävällä ulkosyrjäpudotuksella, joka saa ansaitut aplodit kotiyleisöltä.

klo 20.45: Glen Kamara taklaa kovalla työllä pallon yli päätyrajan ja estää Bulgarian vaarallisen maalintekopaikan. Suomi näyttää olevan tukevasti matkalla täyteen pistepottiin.

Klo 20.42: Ottelun 86. peliminuutti. Suomi on tekemässä kaksi vaihtoa. Kentän laidalla vuoroaan odottavat laitapuolustaja/laitalinkki Nikolai Alho ja hyökkääjä Rasmus Karjalainen.

Vaihtoon Teemu Pukki ja Ilmari Niskanen.

Klo 20.39: Bulgaria saa hyvän hyökkäyksen, jonka Suomen puolustus saa pelatuksi yli päätyrajan. Kulmapotkun jälkeen aukeaa puolestaan Teemu Pukille oiva paikka maalintekoon. Hyökkääjän ratkaisu pitkän juoksupallon jälkeen jää kuitenkin pehmeäksi: laukaus blokataan.

Klo 20.37: Teemu Pukki lähettää Pyry Soirin juoksuun vasenta laitaa pitkin. Haasto ja ajo maalille eivät kuitenkaan tuota maalipaikkaa. Hyvä vastaisku yhtä kaikki.

Klo 20.35: Bulgaria myllyttää Suomen päädyssä, eikä kotijoukkue ole saada tilannetta puretuksi. Lopulta paine purkautuu Lukas Hradeckyn helppoon torjuntaan. Bulgaria hakee nyt tasoitusta pallonhallinnan kautta.

Klo 20.30:  Ottelun 74. minuutti: Pyry Soiri vaihdetaan kentälle. Maalintekijä Robert Taylor saa tehdä laiturille tilaa. Myös Bulgaria tekee kaksi vaihtoa.

Klo 20.27: Ottelun yleisömäärä on 6 587.

Klo 20.23: Suomi tekee maalin! Fredrik Jensen saa pallon Jere Uroselta sivurajaheitosta, ottaa pari askelta ja laukoo oikealla jalalla takakulmaan. Mahtava sisääntulo Augburgissa pelaavalta hyökkääjältä.

Klo 20.22: Kamara tanssii Bulgarian boksin sisään pallon kanssa Jere Urosen syötöstä, mutta ei pääse vetopaikkaan. Pallo sivurajan yli.

Klo 20.21: Ottelun 65. minuutti. Nyt vaihto tapahtuu. Jensen sisään, Pohjanpalo ulos.

Klo 20.19: Vaihtoon onkin taulun perusteella tulossa Joel Pohjanpalo, joka oli avauksessa myös Puolaa vastaan keskiviikkona. Suomi on siirtynyt hieman passiivisempaan pelitapaan kyttäilemään vastaiskuja Bulgarian virheistä. Klassista johtoasemassa pelaamista, siis.

Klo 20.16: Fredrik Jensen on tulossa kentälle. Vaihtoa valmistellaan. Olisiko Teemu Pukin tilalle? Kotkalaishyökkääjällä on ollut tänään vähän vaikeaa. Itseluottamuksen puute näkyy otteissa.

Klo 20.14: Maali oli muuten Taylorin ensimmäinen maajoukkueessa. Oiva valinta avauskokoonpanoon Markku Kanervalta, niin kuin on ollut Ilmari Niskanenkin.

Klo 20.09: Robert Taylor laukoo pallon maaliin!  Suomi siirtyy 1–0-johtoon laiturin osumalla, joka syntyy hienon hyökkäyksen päätteeksi.

Uronen keskittää ensin takatolpalle Joel Pohjanpalolle, joka tarjoilee päällään vetopaikan Teemu Pukille. Norwich-kärjen epäonnistunut laukaus löytää kuitenkin Taylorin, joka nostaa helposti pallon Bulgarian rysään.

Klo 20.06: Bulgaria on tullut pukukopista huomattavasti terävämpänä kuin Suomi. Vastustaja mellstaa Suomen puolustuspäässä, eikä kotijoukkue pääse palloon. Yleisö alkaa jo protestoida Huuhkajien vaisua otetta.

Klo 20.04: Toinen puoliaika on käynnissä! Bulgaria saa heti jakson alkuun kaksi huippupaikkaa, jotka Suomen puolustus kuitenkin vaivoin selvittää.

Klo 19.46: Ensimmäinen puoliaika päättyy. Suomella peli hyvin hallussa, mutta paikoista pitäisi saada sisään.

Klo 19.44: On sanottava, että Helsingissä nähdään tänään aivan eri tasoinen joukkue kuin keskiviikkona Puolan Gdanskissa. Suomen laiturit Ilmari Niskanen ja Robert Taylor ovat "uusina miehinä" pysyneet pelissä hienosti mukana. Vielä kaivattaisiin ehkä pieni ripaus röyhkeyttä kummallekin.

Klo 19.42: Suomi saa jälleen kulmapotkun, jonka jälkeen pallo jää Huuhkajien haltuun. Lupaavia aihioita syntyy, mutta ei lopulta kunnon tekopaikkaa.

Klo 19.40: Pohjanpalo nousee korkeimmalle, mutta pusku menee selvästi yli Bulgarian maalin.

Klo 19.38: Ottelun 39. minuutti. Bulgaria saa vaarallisesta paikasta sivuvapaapotkun Suomen alueen vasemmalta puolelta. Lukas Hradecky hoitelee ilmapallon käsiinsä.

Vastaiskusta Niskanen hankkii Suomelle kulmapotkun.

Klo 19.32: Glen Kamara käynnistää loistavan vastahyökkäyksen tempokuljetuksellaan ja harhautuksellaan. Pukki tarjoilee pallon saatuaan paikan Niskaselle. Savolaisen vasemman jalan laukaus menee reippaasti yli maalin.

Klo 19.30: Ottelun 31. minuutti. Suomelle ensimmäinen kulmapotku. Niskasen lähettämä pallo hautautuu hetkeksi Paulus Arajuuren takapuolen alle. Jälkitilanteesta Pukki ja kumppanit protestoivat käsivirhettä. Peli jatkuu.

Klo 19.28: Bulgarian pelaaja pääsee laukomaan hieman liian vapaasti rangaistualueen rajan takaa. Suiomen onneksi veto painuu reilusti ohi Hradeckyn maalin.

Klo 19.26: Suomelta jälleen vaarallinen hyökkäys. Robert Taylor pelaa Jere Uroselle keskityspaikan, tämä löytää Pukin. Hankala pallo ei tartu kuitenkaan hyökkääjän matkaan. Jos Pukki olisi päästänyt pallon taakseen, Niskanen olisi saanut laukoa avopaikasta...

Klo 19.17:  Ottelun 18. peliminuutti. Bulgarian maali varjeltuu kuin ihmeen kaupalla! Teemu Pukki saa loistavan syötön boksin sisään Jukka Raitalalta ja laukoo. Joel Pohjanpalo ei ehdi ohjaamaan vetoa maalin edestä. Bulgarialla heti vastaiskusta vaarallinen maalipaikka. Lukemat yhä 0–0.

Klo 19.15: Suomelle ensimmäinen vaarallinen maalipaikka! Niskanen pelataan juoksuun pitkällä pallolla oikeaa laitaa, ja laituri syöttää keskelle Tim Sparville. Sparv ujuttaa Robert Taylorille, joka laukoo kohti alakulmaa. Bulgarian maalivahti venyttää komeasti laukauksen tielle. Joel Pohjanpalo on jatkotilanteessa paitsiossa.

Klo 19.13: Bulgaria murtautuu vaarallisesti oikeaa laitaansa pitkin ja saa maalin eteen oivan keskityksenkin. Suomen onneksi sille ei löydy jatkajaa, ja Lukas Hradecky korjaa pallon talteen.

Klo 19.10: Pukki pääsee vastaiskussa nousemaan oikeaa laitaa. Matala keskitys ei kuitenkaan löydä omia rangaistusalueelta. Suomi pitää nyt palloa hieman enemmän kuin Bulgaria.

Klo 19.07: Ottelun 8. minuutti. Teemu Pukki laskee hakemaan palloa ja pelaa hyvin laitaan Ilmari Niskaselle, jolla on tilaa liikkua boksiin. Vasemman jalan laukaus kuitenkin blokataan.

Klo 19.06: Suomi rakentaa alhaalta maata pitkin. Pallo palautuu herkästi topparipari Arajuuri-Toiviolle. Nyt edetään maltilla.

Kokematon Bulgaria on paperilla selkeä altavastaaja Kanervan ryhmää vastaan,

Klo 19.03: Suomelta varovainen alku. Bulgaria pääsee neljännellä minuutilla hyökkäykseen ja saa ottelun ensimmäisen kulmapotkun. Hyökkäys jatkuu tämänkin jälkeen ja joukkue saa toisenkin kulmapotkun.

Kulmapotkun jälkitilanteesta Suomelle vihelletään vapaapotku. Nyt pitäisi saada sitä kuuluisaa omaa peliä pyörimään pallon kanssa.

Klo 19.00: Ottelu on valmis alkamaan! Sananen Suomen illan vastustajasta Bulgariasta: joukkue Huuhkajia vastaan on nuori ja varsin kokematon.

Bulgarian ykkösmiehistöstä, joka kohtasi Unkarin torstaina ja hävisi 1-3, avauskokoonpanossa pelaa ainoastaan kaksi pelaajaa, yksi toppari ja yksi keskikenttäpelaaja.

Klo 17.52: Päävalmentaja Markku Kanerva on päättänyt pelata Bulgariaa vastaan 4–4–2-ryhmityksellä.

Edelliset kolme ottelua Kanerva oli peluuttanut joukkuettaan kolmen topparin järjestelmällä.

Jalkavaivastaan toipunut Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo ovat hyökkäyksen kärjessä tuttuun tapaansa.

Laidoilla mahdollisuutensa saavat viime peleissä säväyttänyt Robert Taylor ja keskiviikkona Puolaa vastaan ensimmäisen maalinsa A-maajoukkueessa tehnyt Ilmari Niskanen.

Keskikentällä aloittaa tuttu kaksikko Glen Kamara–Tim Sparv.

Joona Toivion ja Paulus Arajuuren paluu toppareiksi tietää, että puolustuslinja on jälleen sama kuin EM-karsinnoissa pääosin. Laitapuolustajina pelaavat Jere Uronen ja Jukka Raitala.

Lukas Hradecky on Suomen maalivahti Bulgariaa vastaan. Hän oli keskiviikkona huilivuorossa Puolassa, kun Jesse Joronen sai vastuuta.

Kansojen liigan ottelu Bulgariaa vastaan Helsingissä alkaa kello 19.00.