Huuhkajat lentää – toisin on Ruotsin laita: maajoukkue rypee kurimuksessa, jollaista ei ole nähty 108 vuoteen

6:15
Tulosruutu: Suomi kaatoi keskiviikkona Irlannin Fredrik Jensenin osumalla ja Lukas Hradeckyn torjunnoilla.

Suomen jalkapallomaajoukkueen liito on saanut viime otteluissa jatkoa. Länsinaapuri Ruotsissa tunnelmat ovat sen sijaan kovin erimoiset: joukkue on hävinnyt neljä kilpailullista ottelua peräjälkeen ensimmäistä kertaa 108 vuoteen.

Aftonbladet maalaa jutussaan, että etukäteen oli toiveita, että Portugali voisi olla haavoittuvaisempi ilman supertähteään Cristiano Ronaldoa, joka oli keskiviikon ottelusta koronatartuntansa myötä sivussa. Portugali teki silti Ruotsista selvää kotonaan Kansojen liigan ottelussa lukemin 3–0. 

Tappio oli Ruotsille kilpailullisissa otteluissa neljäs perättäinen: edellisissä kilpapeleissä se oli hävinnyt Kroatialle vieraissa 1–2, Portugalille kotonaan 0–2 ja Ranskalle kotonaan 0–1.

Vastustajat ovat toki jokainen todella kovia ja Ruotsi pelaa Kansojen liigan korkeimmalla tasolla A-divisioonassa. Suomi esimerkiksi pelaa B-divisioonassa.

– Kohtaamme maailman parhaita joukkueita. Silloin on riski, että häviämme otteluita. Jos pelaisimme toisessa divisioonassa, otteluiden voittamisen mahdollisuus kasvaisi, Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson sanoi.

– Meille on tärkeää kasvaa tällä tasolla. Ei ole hauskaa hävitä, mutta meidän täytyy hyväksyä, että häviämme vähän useammin.

Edellisen kerran Ruotsi oli hävinnyt neljä kilpailullista ottelua peräjälkeen aikavälillä 1908–1912: tuolloin Englannille, Alankomaille kaksi kertaa peräjälkeen ja Italialle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja