Hurjimmat säästövinkit – lue lukijoiden kokemukset!

Nuukuusviikkoa vietetään 2.–8.5. ja sen tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä järkevän kuluttamisen ja luonnonvarojen säästäväisen käytön tärkeydestä. Säästäminen onkin tärkeää, mutta rajansa kaikella – lue lukijoidemme hurjimmat kokemukset.

– Kummisetäni piti saada traktori Uudeltamaalta Pohjois-Pohjanmaalle, mutta kuljetuksen hinta oli hänelle liikaa. Niinpä hän ajoi sen sinne itse – pieniä teitä pitkin 40 kilometriä tunnissa, yksi lukijoista kertoo.

– Opiskeluaikoinani asuin jonkin aikaa kimppakämpässä naisen kanssa, joka oli todella saita. Meillä piti kumpaisellakin olla omat vessapaperirullat ja hän käytti omastaan vain ja ainoastaan yhden palasen kerrallaan, oli hätä sitten millainen tahansa.

Vanhempien säästäväisyys voi naurattaa nuorempaa polvea.

– Vanhempani tienaavat varsin hyvin, mutta silti he edelleen ostavat kaiken mahdollisimman edullisesti – kaikkein halvinta appelsiinimehua, vessapaperia ja niin edelleen.

– Isäni pesee ja säilöö kaikki purkit, kuten vanhat voirasiat, myöhempää käyttöä varten. Meillä on niitä kokonainen kaapillinen täynnä.

– Äitini mielestä kaikki ruoka on vielä syömiskelpoista, vaikka se olisi kuinka vanhaa hyvänsä. Kokkasimme nyt kevään kunniaksi lammasta, jonka kanssa piti saada hyytelöä. Jääkaapista löytyi vuonna 2008 ja 2007 vanhaksi menneitä hyytelöitä, joita ei saanut heittää pois, koska "ne olivat vielä ihan syömiskelpoisia".

Mummot ovat tunnetusti säästäväisiä ihmisiä, jotka ovat opetelleet ekologisen elämäntavan guruiksi jo nuorella iällä.

– Mummoni käyttää jopa tuorekelmut uudestaan. Hän vain pesee ne käytön jälkeen, kuivaa ne pyykkinarulla ja laittaa kaappiin uudelleenkäyttöä odottamaan.

– Mummoni ja pappani ovat ostaneet uuden ruokapöydän viisi vuotta sitten, jolloin pappani oli 90-vuotias ja mummoni hieman yli 80-vuotta. Korkeasta iästään huolimatta he silti säästävät pöytää kulumiselta, joten mummoni syö seisaaltaan, pappa leikkuulaudan ääressä.

– Tämä ei varsinaisesti ole säästötarina, mutta vaarini vanha kissa oli hänelle entistäkin tärkeämpi, kun isoäitin kuoli. Niinpä hän itse eli tarjousmakaronilaatikolla ja einesruoilla, mutta osti kissalleen sisäfilettä, rapuja ja kermaa.

Kysymys: Miten sinä nuukailet?

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja