Mainos

Hurjia ennätyksiä takonut koripallolegenda makasi väitetysti 20 000 naisen kanssa – kuoli sairaana ja yksin: "Hän ei osannut rakastaa"

Koripallolegenda Wilt Chamberlain menehtyi lähes täsmälleen 20 vuotta sitten. Hirmusuorituksistaan pelikentillä tunnettu yhdysvaltalainen tuli myös tutuksi siviilielämänsä kautta. Hän väitti maanneensa 20 000 naisen kanssa.

Chamberlain muistetaan järkyttävistä ennätyksistään, kuten kun hän teki 100 pistettä yhdessä ottelussa. Kymmenen viime vuoden aikana 30 pisteen keskiarvo on ylitetty kuudesti koko kauden kattavissa tilastoissa. Chamberlainin paras saldo oli kaudella 1961-1962, kun hän teki keskiarvollisesti 50,4 pistettä.

Samalla kaudella hänellä oli hämmentävä ennätys, kun hän pelasi keskimääräisesti 48,5 minuuttia ottelussa peliajan ollessa 4*12 minuuttia. Otteluiden jatkoajat ja se, että hän ei mennyt koskaan vaihtoon mahdollistivat tämän.

Urheiluansioidensa lisäksi hän oli erittäin suosittu naisten keskuudessa. Hän väitti 90-luvulla julkaistussa kirjassa, että hän olisi maannut 20 000 naisen kanssa. Ruotsalainen olympiaurheilija Annette Tånnander-Bank kertoi ensitapaamisestaan Chamberlainin kanssa ja kumoaa huhut siitä, että hän olisi maannut tähden kanssa. Ruotsalainen oli kutsuttu tämän grillijuhliin ja 216-senttisen mittatilaustyönä tehty koti aiheutti kummastusta.

– Vessanpöntöt olivat todella korkeita, jalat eivät yltäneet maahan. Siellä oli uima-allas, johon hypättiin sisältä, mutta uitiin ulkona. Kaikki oli tuplaten suurempaa kuin normaalisti, Tånnander-Bank sanoo.

Robert Cherryn kirjoittamassa Chamberlainista kertovassa kirjassa ruotsalaista on siteerattu sanoin: "Luulen, että hän koski kaikkeen, joka liikkui, mutta hän oli aina kohtelias."

– Se tapa, jolla he asiasta kirjoittivat, kuulostaa siltä, että olisin yksi hänen naisistaan, mutta se ei pidä paikkaansa, Tånnander-Bank toteaa.

Chamberlain itse totesi kirjassaan, että uskoo monien epäilevän lukua, mutta hän antoi oman vastineensa epäilyille. Hän kertoi syntymäpäiväjuhlista, joissa oli illan ja yön aikana viisitoista naista, joista kaikki paitsi yksi oli hänen kanssaan. Hän kirjoitti myös kirjassaan, että ei välittänyt pohjoismaalaisista naisista.

– Olen huomannut, että kuten muu maailma ja erityisesti amerikkalaiset ajattelevat näin Skandinaviasta, niin se on tehnyt ihmiset erittäin itsetietoisiksi ja herkiksi, kun aihe tulee esiin. Sen sijaan, että he olisivat avoimia tai heillä olisi taipumus seksiin, he yrittävät osoittaa, että he eivät oikeasti ole kevytkenkäisiä, Chamberlain sanoi.

Väite kyseenalaistettiin ja hän sai paljon kritiikkiä omista elintavoistaan. Chamberlain ei kuitenkaan välittänyt kritiikistä. Hänet vuosikymmeniä tuntenut Lynda Huey kertoi Cherryn kirjassa Chamberlainin vaikeuksista.

– Hän ei osannut rakastaa, kuinka päästää toinen ihminen elämäänsä. Hän pelkäsi läheisyyttä eikä pystynyt yhdistämään ystävyyttä ja seksuaalisuutta. Hän uskoi avioliittoon, mutta ei itse pystynyt siihen, Huey sanoi.

Lentopalloakin ammattilaistasolla kokeilleen Chamberlainin suuri koko aiheutti viimeisinä vuosina suuria ongelmia. Hänen sydämensä rupesi reistailla ja lonkka aiheutti hänelle yhä enemmän ongelmia. Kesällä 1999 Chamberlain joutui sairaalaan, kun hänellä oli lymfaödeema, joka aiheutti nesteen kertymisen jalkaan. Samalla hänen painonsa nousi merkittävästi. Yhdysvaltalaisella oli myös ongelmia polvessa, hampaissa ja vatsassa sekä hän sai myös diagnoosin diabeteksesta.

Tähden sisko vieraili hänen luonaan ja teki Chamberlainille tämän lempiruokaa, jota hän ei syönyt ollenkaan. Kolme päivää myöhemmin Chamberlainin puutarhuri huomasi, että tämän talon avattava katto oli jäänyt auki ja löysi Chamberlainin kuolleena sängystään. Chamberlain oli 63-vuotias.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja