Huijariksi epäilty tähtipelaaja jyrää suurturnauksessa – "Hän on ongelmissa, en minä"

Italialainen tennistähti Camila Giorgi kiistää hankkineensa väärennettyjä todistuksia koronarokotteen ottamisesta. Australian avoimissa kolmannelle kierrokselle edennyt Giorgi on ollut epäiltynä laajassa vyyhdissä, jossa lääkärinä toimivan Daniela Grillonen epäillään tehtailleen lukuisille italialaisjulkkiksille väärennettyjä rokotetodistuksia, jotta nämä pystyisivät kiertämään matkustusrajoituksia.

Giorgiin kohdistuneet epäilykset tulivat julki joulukuussa. Kohu sai uusia kierroksia, kun hänen henkilökohtaisena lääkärinäänkin toiminut Grillone paljasti myös Giorgin hankkineen häneltä väärennetyn rokotustodistuksen.

– Olin Giorgin perheen palkkalistoilla pitkään, osittain Camilan tenniskyynärpään takia. Hän kysyi kesän alussa minulta mahdollisuudesta saada väärennetty todistus kaikkiin rokotteisiin mukaanlukien koronarokote. Voin vahvistaa, että ketään Giorgin perheestä ei ole rokotettu koronaviruksen varalta. En ole myöskään saanut heiltä minkäänlaista maksua, Grillone kertoi tammikuun alussa.

Kohusta huolimatta Giorgi matkusti Australiaan ja osallistuu kauden ensimmäiseen grand slam -turnaukseen. Italialainen joutui vastailemaan rokotekysymyksiin lehdistötilaisuudessa voitettuaan avauskierroksella venäläisen Anastasia Pavljutshenkovan suoraan kahdessa erässä pelein 6–0, 6–1.

Giorgi kertoi Grillonen antaneen hänelle ainoastaan yhden rokotteen. Muut rokotteet hän sai kertomansa mukaan toisaalla.

– Otin rokotteeni eri paikoissa. Hän tässä on ongelmissa, en minä, Giorgi sanoi ABC Newsin mukaan.

– Sen suhteen olen hyvin rauhallinen. Muuten en tietenkään olisi voinut tulla tänne pelaamaan tennistä.

Rokotekysymys on kuuma peruna etenkin Australian avoimissa. Koronarokottamaton tähtipelaaja Novak Djokovic karkotettiin valtavan kohun saattelemana maasta ennen viime vuoden turnausta.

Giorgi vakuutti toimineensa täysin Australian hallituksen ohjeistuksen mukaisesti.

– Hän (Grillone) nosti nimeni esiin, mutta hän toi julki yli 300 muutakin nimeä. Se ei ole minun ongelmani, se on hänen ongelmansa, Express-lehti kertoi Giorgin sanoneen.

Maailmanlistalla sijalle sijalle 70 valahtanut Giorgi ei ole antanut kohun haitata vahvaa menoaan Australiassa. Hän voitti turnauksen toisella kierroksella slovakialaisen Anna Karolina Schmiedlovan 6–4, 6–3 ja kohtaa kolmannella kierroksella Sveitsin Belinda Bencicin.

Giorgi on parhaimmillaan ollut rankingissa sijalla 26. Hän on voittanut urallaan kolme WTA-turnausta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja